2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Évet zárt és indított a TVK-Mali TK

Évértékelő és évindító összejövetelt tartott január 3-án, Tiszaújvárosban a nyolc plusz egy válogatottal büszkélkedő TVK-Mali Triatlon Klub, melyet továbbra is hazánk legjobb egyesületei között tartanak számon.
–    A 2014-es esztendő sokkal többről szólt, mint az eredményekről, úgy is mondhatnánk, hogy az egyesület életében a kihívás éve volt– kezdte bevezetőjét a Sportcentrum zászlós-termében Lehmann Tibor klubelnök-vezetőedző. – Mint ismeretes, 2013. augusztusában elveszítettük alapító-elnökünket, dr. Márkus Gábort, mellyel új helyzetet kényszerített ránk a sors. Mi, akik a Márkus-családdal és Tiszaújváros önkormányzatával  közösen – a lesújtó tragédia után – a csodálatos életmű ápolására, a hagyományok folytatására kötöttünk szövetséget, igyekeztünk megfelelni a Gábor által magasra helyezett mércének. A visszajelzések alapján elmondhatjuk, hogy rendezői gárdánk, a támogatók, a közreműködő szervezetek segítségével olyan teljesítményt nyújtottunk, mely méltó volt az eddigiekhez. A Jabil 3próba szabadidősport sorozat népszerűsége elvitathatatlannak bizonyult, a 23. Tisza Triatlon két napján ezernél több résztvevőt regisztráltunk, a 16. TVK Triatlon Nagyhét, benne a soha nem látott magyar sikereket produkáló 18. TVK ITU Triatlon világkupával, pedig összességében olyan hazai és nemzetközi visszhangot váltott ki, melyre méltán lehet büszke Tiszaújváros.  Mindezek mellett persze sportolóink is kiválóan teljesítettek. A 70 licenszes és a 30-40 kezdő-csoportos versenyző nem kevesebb, mint 49 egyéni érmet – köztük 19 aranyat – szerzett a magyar bajnokságokon, melyhez jött még 28 csapat ob-medál. Utánpótláskorú sportolóink toronymagasan, mintegy 500 pont előnnyel megnyerték a 2014-es egyesületi pontversenyt, míg abszolút értékelésben továbbra is dobogósok vagyunk, de a pontos végeredményt a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) hétvégi gáláján hirdetik ki. Putnóczki Dorka, Szegedi Sára, Jakab Ilka, Zelovics Dóra, Hankó Dávid, Lehmann Bence, Lehmann Csongor, Tóth Róbert révén nyolc válogatott sportolónk van. Nagyobbik fiam, Bence a Héraklész-keret mellett helyet kapott az öt versenyzőből álló „Tokió 2020”-keretben is. A jó eredményekhez vezető szakmai munkában ezúttal is maximálisan számíthattam Fodor Ágnesre, Balogh Bencére, Baráth Tamásra és Filep Csabára. Hatalmas köszönet jár az iskolai vezetőknek is, akik nagyon sokan segítenek nekünk. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kiemelt utánpótlás-nevelő partnereként, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) hivatalosan akkreditált edzőközpontjaként tavaly is magas szintű szakmai munkát végeztünk. Ezúton is szeretném kifejezni köszönetünket mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult eredményességünkhöz, valamint ahhoz, hogy zavartalanul tudjunk dolgozni!

Korcsoportonként a színpadon

A program folytatását a sportolók korcsoportonkénti megjutalmazása jelentette, melyet Fróna Judit egy-egy fotós-zenés összeállítása színesített. A színpadon megtartott díjátadásban közreműködött Pogonyi-Simon Edit, az Eötvös Gimnázium igazgatója, Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, dr. Fülöp György alpolgármester és dr. Kucsma János, az MB Barter & Trading SA ügyvezetője.
–    Szívből gratulálok a klub 2014-es sikereihez, a nagyszerű rendezvényekhez – hangsúlyozta pohárköszöntőjében Bráz György. –  Úgy látszik ez az egyesület sikerre van „ítélve”! Nagyon köszönöm a támogatók, a közreműködők, a rendezők pozitív hozzáállását, illetve lelkiismeretes munkáját.  Mindenki bizonyította: közösen megtanultuk, hogyan kell ezt a műfajt ilyen jól csinálni! A tiszaújvárosi önkormányzat részéről a következőkben is azon leszünk, hogy az ipar melletti másik „zászlóshajónk”, a triatlon 2015-ben legalább annyi támogatást kapjon, mint 2014-ben!      

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek