2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • EURO-2012: Platini kéthónapos határidőt adott az ukránoknak
EURO-2012: Platini kéthónapos határidőt adott az ukránoknak

EURO-2012: Platini kéthónapos határidőt adott az ukránoknak

EURO-2012: Platini kéthónapos határidőt adott az ukránoknakMichel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke kéthónapos határidőt adott az ukránoknak arra, hogy a 2012-es Európa-bajnokság előkészületeiben utolérjék magukat. „Ukrajnának két hónapja van, hogy megmutassa, mit tud. Nem húzhatjuk tovább az időt” – nyilatkozta a francia sportvezető azt követően, hogy kétnapos látogatása végén találkozott Viktor Janukovics ukrán elnökkel. Platini múlt héten azt nyilatkozta, igen aggasztónak tartja, hogy a lvivi stadion építési munkálatai nem haladnak. Szintén elégedetlenségének adott hangot a tekintetben, hogy a döntő tervezett helyszínének, azaz a kijevi létesítménynek a felújítása során is csúszás tapasztalható.

Az UEFA 2008 szeptemberében mindkét országot figyelmeztette, az előkészületek lassúsága miatt, s ugyan tavaly decemberben a szövetség Ukrajnában Kijev mellett Harkivot, Lvivet és Donyecket is hivatalos helyszínnek nyilvánította, Platini azóta többször is aggodalmának adott hangot az ukrajnai helyzettel kapcsolatban.

A sportvezető szerint Lengyelországban minden rendben halad, s úgy véli, Kijevben a szokottnál zordabb tél hátráltatta a munkálatokat, de nem lesz gond a fővárosban. Hozzátette, ha a kijevi stadion mégsem készül el, akkor Ukrajna egyáltalán nem lesz házigazdája az Eb-nek.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…