2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Esőriasztó terepfutók Mezőzomboron

Disznókő Futókör elnevezéssel  harmadik alkalommal rendeztek terepfutóversenyt október 11-én a világ örökség részét képező Tokaj-Hegyalján. A viadalon három távon mintegy 200 sportember mérte össze tudását.

A tarcali elágazásban, a Sárga Borház Étterem szomszédságában található mezőzombori Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet Zrt. ezúttal is remek házigazdának bizonyult. A versenyt egy 5,2  km-es, 150 méter szintemelkedésű, kezelt szőlődűlőn és erdei utakon át vezető, csodálatos természeti környezetben kijelölt körpályán rendezte meg a miskolci Marathon Club SE.  A Pest, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és természetesen Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett résztvevők az 5,2 km, a 10,4 km és  a 20,8 km távok közül választhattak. A helyenként erős, hideg szél sem szegte kedvét a különböző korosztályokba sorolt sportembereknek, akik elszántsága elriasztotta a versenyközpontból a térségben már több helyre megérkezett esőt is.
A 11 órakor egyszerre rajtoló  mezőnyben ott volt Mészáros László birtokigazgató és több kollégája is.
A legrövidebb távon a hölgyeknél a miskolci Henik Tünde, a férfiaknál a tokaji Wasserman Máté bizonyult a leggyorsabbnak. A középtávon, azaz a 10,4 km-en  a miskolci Imets Kingáé és nyékládházi Harsányi Tamásé lett az abszolút legjobb idő. A félmaratonon a sátoraljaújhelyi Kababik Edina, illetve a miskolci Papp Gergely utasította maga mögé a vetélytársakat.   
Távonként és kategóriánként az 1-3. helyezettek éremdíjazásban részesültek. A 18 év feletti győztesek egy-egy palack finom Disznókő-nedüt is hazavihettek, a 18 év alatti 1-3. helyezettek emlékserleget kaptak.
A résztvevőket a Sárga Borház Étterem 12 órától gulyás-partira  várta, míg a Disznókő Szőlőbirtok borkóstolással kedveskedett a célba érkezőknek.
/A részletes eredményeket a www.evochip.hu oldalon találhatják meg az érdeklődők./

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Traktor-race
Közlekedési versenyt szerveznek a borsodi rendőrök mezőgazdasági gépjárművezetők részére. A traktor-futamot, azaz a mezőgazdasági gépjárművezetők v…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – 2. ZEG Rally Show 2022 Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M Hosszabb kihagyás után a hétvégén újra rajthoz áll Lángi …

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…