2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Érkeznek a nevezések a Szitka Béla emléktornára

Érkeznek a nevezések a Szitka Béla emléktornára

Már most nagyon élénk érdeklődés övezi a tornát, melynek a hét elején jelent meg a versenykiírása.

Új köntösben rendezi meg az V. Szitka Béla Kispályás Labdarúgó Emléktornát Kazincbarcikán a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft.
Az 1977 óta tartó kispályás labdarúgótorna hagyományainak folytatását nagyon fontosnak tartják a szervezők, hiszen szabadidős jelleggel, különböző nemű, korosztályú és kategóriájú focistáknak tudnak így sportolási, versenyzési, élményszerzési lehetőséget biztosítani.
Az általános iskolások legfiatalabb korosztályától, vagyis a hatévesektől az ifistákon és a nőkön át a „kortalan” öregfiúkig, bárki nevezhet az egy hónapon át tartó viadalra.

Közel egymillió

Újdonságként a szervezők „profi” kategóriában is meghirdették a versenyt, ide a teremfocira specializálódott, vagy labdarúgásban, élsportolónak számító játékosokkal rendelkező csapatokat várják.
Az újítás oka prózai: a torna elsődleges célja a szabadidősport népszerűsítése, vagyis az amatőr kategória esélyegyenlőségének megtartása mellett így egy külön versenyzési lehetőséget tudnak biztosítani a terem-berkekben profi csapatoknak.
– Figyelembe véve a csapatok korábbi igényeit és ötleteit áttekintettük a versenykiírást, frissítettünk a szabályokon és a játékvezetői testületen, illetve egyszerűsítettük a lebonyolítás rendjét is – mondta a torna versenybizottságának titkára, Sütő Ágnes.
– Több kategóriában, de kevesebb játéknapon, áttekinthetőbb és tervezhetőbb módon zajlanak majd a meccsek. Az emléktorna a februári hétvégéken lesz, és a kategóriák beosztásával ügyelünk arra, hogy a rangos megyei tornákkal ne ütközzön a miénk, illetve a döntőt még a bajnoki rajt előtt megrendezzük – tette hozzá a sportszervező.
Az V. Szitka Béla teremlabdarúgó emléktorna összdíjazása közel egymillió forint, a szervező Barcika Art színvonalas rendezéssel, néző és csapat-csalogató programokkal készül.
A torna versenykiírása már megjelent, a nevezési határidő január 28.
További információ: www.egressy.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek