2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Éltető Daniella K-1 világbajnok

Öt stílusban nyert már VB-t a tokaji amazon
Megszerezte ötödik világbajnoki címét Éltető Daniella, az ifjú harcos ezúttal Pozsonyban, a Junior WAKO Kickbox VB-n diadalmaskodott a K-1 szabályrendszerében.

Daniella ellenfele az elődöntőben az orosz Diana Karateeva volt, a lányra a 3×2 perc alatt kétszer is rászámoltak. A mérkőzést Daniella egyhangú pontozással nyerte.

Repült a törölköző

A döntőben is orosz lánnyal mérkőzött Éltető, Kristina Filatova hazája válogatottjának oszlopos tagja. Daniellának azonban sikerült a második menetben feladásra kényszeríteni a harcost, rászámolás közben Filatova edzője bedobta a törölközőt.

–  Örülök, hogy újra oroszok ellen sikerült bizonyítanom egy ilyen nagyszabású eseményen. Úgy érzem, hogy az első ellenfelem sokkal jobban helytállt és képzettebb volt, mint a honfitársa a döntőben, így az első körben „bemelegítésként jó pörgőset” bunyózhattam – mondta Daniella a finálé után. A világbajnoki győzelemnek egyébként különös apropója is van, mert ebben a K-1 szabályrendszerében „még csak” Európa Bajnoki címet szerzett eddig.
– Régi álmom vált valóra – lelkendezett Daniella, aki külön köszöni azoknak a magyar szurkolóknak a biztatást, akik a pozsonyi arénában szurkoltak neki és a válogatott többi tagjának.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek