2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Elsőként Cristiano Ronaldo nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Elsőként Cristiano Ronaldo nyerte a Puskás Ferenc-díjat

Első alkalommal a portugál Cristiano Ronaldo nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi éves gáláján adtak át hétfőn. A Real Madrid aranylabdás futballistája 2009. április 15-én – még a Manchester United színeiben -, az FC Porto elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján átvett egy labdát a felezővonalnál, majd egy igazítás után több mint 30 méterről, hatalmas erővel lőtt a kapu jobb oldalába. A díjra a FIFA honlapján lehetett szavazni, sajtóértesülések szerint több mint ötmillióan adták le voksukat. Az elismerést Puskás Ferencné, illetve a libériai George Weah, az AC Milan korábbi aranylabdása adta át.

A ceremónia végén Puskás Ferencné meghatottan nyilatkozott az MTI-nek: „Igazán felemelő érzés volt átélni ezt a mai napot, és különösen örülök, hogy a Real Madrid játékosa kapta meg először a díjat. Nagy megtiszteltetés, hogy felkértek az átadásra, de azt hiszem, a jövőben ezt már nem vállalom el.”

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek