2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Első országos trike verseny Bükkszentkereszten

Első országos trike verseny Bükkszentkereszten

Különleges, extrém sportnak számító trike drift  versenyt szervez április 27-én Bükkszentkereszten az  Trike Drifters Miskolc. A háromkerekű őrületnek hódoló miskolci fiatalok vállalkoztak arra, hogy létrehozzák hazánkban az első országos viadalt, No.1 Hungarian Drift Trike Partyt. A versenyen gurul majd Puci is, aki a drift autóversenyzés hazai sztárja, bajnoka.

Herczeg Bence, a Trike Drifters Miskolc  egyik alapítója és a verseny szervezője arról beszélt: április 27-én délelőtt 10 és 14 óra között Bükkszentkereszt főutcáján, a Kossuth utcán csúsznak és gurulnak majd a versenyzők.  A  trike mánia néhány évvel ezelőtt Új- Zélandról indult. Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Olaszországban nagyon népszerű, de hazánkban szervezetten Miskolcon és Székesfehérváron hódolnak ennek a szenvedélynek.

A trike egy háromkerekű – egyedien épített – sporteszköz, amelyben 5 centiméterre ül a versenyző a földtől, hegyi lejtőkön akár 50-60 kilométeres sebességet is elérve. A trike drift pedig az autóversenyzésből átvett fordulási és csúszási elemeket tartalmazza.

A  No.1.  Hungarian Drift  Trike Party-ra már lezárták a nevezést. 32 versenyző párosával teljesíti majd a kijelölt távot, a tervek szerint nyolc futamban.  A közönség számára látványos attrakciónak számító versengésen nemcsak a miskolci trikések, hanem az ország több pontjáról nevezett versenyzők is rajthoz állnak majd.

A viadalra több száz érdeklődőt várnak, akiket arra kérnek, hogy a verseny indulásáig, tehát 10 óra előtt foglalják el helyeiket a kijelölt versenypálya mentén, Bükkszentkereszt, Kossuth utcán a temető és a busz végállomás közötti szakaszon. A verseny idejére 10 óra és 14 óra között szakaszosan lezárják majd az érintett útvonalat.

Herczeg Bence arról is beszélt, nemcsak a versenyzőknek lesz adrenalin emelő ez a szombat délelőtt, hanem a nézők is rendkívül jól szórakozhatnak, szurkolhatnak majd. A futamok ugyanis úgy zajlanak, hogy a rajt előtti egyenes szakaszban 30 kilométeres sebességre húzzák be a párokat, majd a pályán a kijelölt feladatokat kell teljesíteniük. A kijelölt útszakasz nehéz pályának számít, éles kanyarokkal megtűzdelve. A versenyzőket egyébként nem időre, hanem a megadott feladatok teljesítése után járó pontokkal mérik. Az nyeri meg a No.1 Hungarian Drift Trike Partyt-t, aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze. A versenyt egyébként nemcsak élőben élvezhetik a látogatók, hanem rádión keresztül is, hiszen a Szinva Rádió április 27-én élőben, a helyszínről közvetíti az első országos trike drift bajnokságot.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum