2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Elitbe tart az MVLC, a PannErgy támogatásával

Elitbe tart az MVLC, a PannErgy támogatásával

Az MVLC Miskolci Vízilabda Club Nonprofit Kft. OB I/B-csoportos férfi vízilabda csapata eddig veretlenül áll a pontvadászat élén, így jó eséllyel pályázik arra, hogy a szezon végén csatlakozzon az elit tagjainak sorába. A csapat vezetése a nyugodt, kiszámítható jövő megalapozását, a kitűzött szakmai cél elérését szolgáló támogatói szerződést írt alá a Miskolci Geotermia Zrt.-vel, mint a PannErgy Cégcsoport tagjával.

A miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszoda VIP-termében egybegyűlteket október 31-én, csütörtökön,   házigazdaként Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere üdvözölte, aki egyebek mellett a következőket fogalmazta meg: – A Magyarországon működő sportágak között hagyományait, népszerűségét és nemzetközi eredményességét tekintve is kiemelt helyen található a vízilabdázás. A kormányzati döntésként létrehozott látvány-csapatsportágak anyagi támogatását biztosító TAO pályázati forrás felhasználásával Miskolcon is erőteljes fejlődésnek indult a sportág. A Kemény Dénes nevét viselő Városi Sportuszoda már neve miatt is kötelezően tökéletes tárgyi feltételeket biztosít a vízilabdasport számára. Az MVSI Miskolc Városi Sportiskola utánpótláskorú vízilabda csapatai a tervszerű munka eredményeként elismerésre méltóan szerepelnek a korosztályos országos bajnokságokban, ezért a jövőben is célszerű biztosítani számukra a folyamatos sportolás, fejlődés lehetőségét. Ezzel a nem titkolt távlati célkitűzéssel alakult meg 2012-ben az MVLC Miskolci Vízilabda Club Nonprofit Kft., amely 2013 augusztusában benevezett a 2013/2014-es Felnőtt Vízilabda OB. I/B-s bajnokságba. A csapatot alkotó játékosok elfogadták a vezetés által kitűzött célt, hogy megnyerve a bajnokságot, 2014 őszén feljussanak az elitbe, az OB I-be. A komoly feladatot lehetőségeihez mérten támogatja Miskolc önkormányzata, a csapat működéséhez 2013. évi költségvetésében 12 M Ft összeget biztosított.
Minden jel szerint kamatozó a befektetés, a csapat eddigi teljesítményével viszonozta a kiegyensúlyozott működéshez szükséges feltételek biztosítását, hiszen Binder Szabolcs vezetőedző, illetve Bachner András szakmai vezető irányításával, az eddigi összes mérkőzésüket megnyerve, veretlenül vezetik csoportjukat.
A továbblépéshez, a nyugodt kiszámítható jövő megalapozásához, a kitűzött szakmai cél elérése esetén a megnövekedő költségek biztosításához szükségesnek látszott további támogatók bevonása. A Miskolci Geotermia Zrt.-ben, mint a PannErgy Cégcsoport tagjában olyan partnerre találtunk, mely maximálisan segítheti céljaink megvalósítását. Szintén nagyon fontos tényező, hogy 2011. februárjától folyamatosan számíthatunk a trénerként háromszoros olimpiai bajnok, jelenleg a Magyar Vízilabda Szövetség elnökeként ténykedő dr. Kemény Dénes szakmai útmutatására, maximálisan segítő közreműködésére. Azt gondolom minden pillér a helyére került annak érdekében, hogy Miskolc meghatározó szerepelője legyen a magyar vízilabdasportnak.

Tóth Péter, a PannErgy Nyrt. vezérigazgatója elmondta, hogy Magyarország egyik legeredményesebb sportágának támogatásával a PannErgy Csoport lehetőséget szeretne teremteni arra, hogy Miskolc város, – amely a hazai geotermális energia hasznosításával, mint Zöld város felkerült Magyarország értéktérképére -, férfi vízilabda csapata sikereivel is hazánk legjobbjai között szerepelhessen.

„ A legnagyobb gondossággal megtervezett szakmai munka, a lelkesen elvégzett edzések a megfelelő anyagi háttér nélkül önmagukban semmit nem érnek, vagy jó esetben a befektetett energiák töredéke tükröződik vissza az elért eredményekben”.  – hangsúlyozta Szabó László, az MVLC ügyvezetője. ¬– „A minőségi munkának az élet minden területén feltételei vannak, nem kivétel ez alól a sport, különösen nem az élsport. A most megkötött szerződés alapján tovább folytatódhat a tervszerű szakmai munka, minden feltétel adott lesz a csapat eredményes bajnoki szerepléséhez. Magam, a csapat minden játékosa és a szakmai stáb nevében szeretnék köszönetet mondani minden érintettnek a támogatásért. Az aláírt támogatási szerződésben foglaltak alapján a bajnokságban a vízilabda csapat hivatalos elnevezése PannErgy-MVLC névre változik. Ezt az elnevezést fogjuk használni minden, a csapatot érintő média és egyéb megjelenések alkalmával, ezáltal eleget téve a szerződésben foglaltaknak.” 

Bachner András, az MVLC szakmai vezetője szintén köszönetet mondott a támogatásért, majd kiemelte, hogy az eddigi 6 mérkőzés is bizonyította az elvégzett komoly szakmai munkát, hiszen a csapat a mérkőzéseit magabiztosan, néha kiemelkedően magas gólaránnyal nyerte meg. – Felelősséggel kijelenthetem, hogy az eddig nyújtott teljesítményt igyekszünk megtartani – folytatta a szakvezető. – Az alapszakasz végén feljutó helyről szeretnénk várni a rájátszást. A pénzügyi támogatás alapján tudjuk továbbra is alkalmazni a klub tagjait, akik közül a Debrecenből igazolt Párkányi Ákos, a volt egri játékosok és az új-zélandi válogatott Lui Eamon számára lakást bérlünk. Természetesen a jó játékhoz szükséges egyéb feltételek biztosításában is nagy könnyebbséget jelent a biztos anyagi háttér, gondolok itt a bajnoki szereplésekhez kapcsolódó utazási, étkezési és szállásköltségekre és a sporttevékenységekhez szükséges minőségi felszerelések biztosítására.

Binder Szabolcs, az MVLC vezetőedzője is kifejezte háláját a városi önkormányzat és a névadó támogató anyagi segítségéért, majd külön megköszönte a csapathoz igazolt új és a régi játékosoknak a motivált hozzáállást, melynek eredményeként, reményei szerint a szezon végén mindenki boldog lesz majd.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…