2024. 05. 1. szerda

Fülöp, Jakab
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Életem első igazi rallyversenye

Gutai Marcell az M6log Salgó Rally2 versenyen vett részt, Skrobák István navigálásával.

Íme, Marci rövid versenyértékelése:
– Az egész hétvége folyamán nagyon jó volt a hangulat mind a tréningautóban, mind a verseny napján is. Skroby mindig pontos volt, soha nem kellett etapon sietnünk. A gyorsaságikon is sokat segített, hiszen üléspozíciómból kifolyólag nem tudtam a kéziféket behúzni a rajtoláshoz. A következő versenyen is együtt tervezünk menni.
A Kia Platinum Rally Cup keretein belül életem első igazi raliversenyén vettem részt, hiszen Rallye3-al ellentétben itt már több szakaszt teljesítünk egy nap, ami miatt több kérdőjel is felmerült bennem. Először is szerettem volna egy olyan itinert írni, ami elég pontos, de a bátrabb vezetés felé mozdít engem, hiszen a Bakonya kupán még Szántó Szabival beleszaladtunk abba a hibába, hogy túl szűkre írtuk a kanyarokat és ezért nagyon óvatosan kezdtünk ott. Ezt úgy gondolom sikerült elkerülnünk és csak az autóval való összeszokásra kellett koncentrálnunk. Ami nem ment olyan egyszerűen, mint gondoltuk, hiszen a Suzukihoz képest is sokkal pályaversenyzősebben kell vezetni az autót, az első körben ezért teljesen el voltunk tévedve, túlerőltettem és ez elég sok izgalmas pillanatot okozott, főleg Cereden. A második és harmadik körökben nyugodtabban álltunk a rajtokhoz és ez az utolsó körben kazáron és a mátraszentimrei gyorsokon már képben tudtunk lenni Endrével, annak ellenére, hogy ő sokkal tapasztaltabb versenyző, mind a Kia-val és alapvetően a ralival kapcsolatban is.
Legközelebb a Mecsek Rallye2-n fogunk indulni, a felállás ugyanaz, Skrobyval a jobb1-ben, a Kia Rally Cup résztvevőjeként, szeretnék a Salgó Rallye utolsó körös tempójából építkezni és egy olyan versenyt futni, ahol képben vagyunk a mezőnyhöz képest.
Nagyon szeretném megköszönni a Juhász Racingnek és a támogatóinknak a lehetőséget és a családomnak és barátaimnak azt, hogy mindenhova elkísérnek és szurkolnak nekem.
Köszönjük Partnereink segítségét!
– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…