2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egykori MEAFC-labdarúgók találkozója

Az 1951-ben alakult MEAFC labdarúgó szakosztálya több évfolyamot átívelő léte alatt végig járta a bajnokságok valamennyi osztályát, miközben sok értékes játékost nevelt  a magyar labdarúgásnak. A régi játszótársak nemrégiben találkoztak.

A koronát 1966-ban sikerült feltenni, amikor is a MEAFC legjobb és legeredményesebb csapata megnyerte a megyei I. osztályt és ezzel feljutott az akkoriban nagyon erős színvonalú NB III-as bajnokságba, ahol szintén maradandót alkottak.
A régi szép emlékek felidézése és a hagyományok ápolása céljából Meggyes Gábor, az 1951-1972-es csapat kapitánya – nem mellesleg akkoriban 10335 fejeléssel világcsúcstartó – társaival együtt nemrégiben megszervezte az egykori MEAFC-labdarúgók I. Családi Találkozóját.
A régi játszótársak a néhai salakos futballpálya öltözőjénél találkoztak, ahol egy óra alatt sem tudtak betelni a viszontlátás örömével, melyben bizony nagy segítséget nyújtottak a név-kitűzők, hiszen az idő múlása bizony az öregfiúkat sem kímélte.  
A program következő részében a mintegy 50 veterán focista feleségeikkel együtt átment a Miskolci Egyetem rektori dísztermébe, ahol az universitas vezetése nevében dr. Kovács Béla egykori rektor üdvözölte őket. A rektor köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy a MEAFC minden időszakban az összetartás, a bajtársiasság, a sportszerűség példaképe volt, tagjai igazi közösséget alkottak, melyért a jelenlevőknek és a többieknek is köszönet jár.
A fogadás után csapat-fényképezésre került sor a főépület előtt, majd a többség elhelyezte a megemlékezés virágait dr. Dömötör Ferenc és dr. Kovács Gábor egyetemi tanárok síremlékénél.
A családi találkozó díszvacsoráját a miskolctapolcai Flóra Panzióban tartottuk meg, ahol az egymást váltó évfolyamok csapatainak sikereit bemutató diavetítés után többen egyetemi emlékekkel és történetek felidézésével járultak hozzá a bensőséges hangulathoz. A késő estébe nyúló esemény végén minden résztvevő megerősítette reményét és szándékát az ismétlésre, a mielőbbi viszontlátásra!   
Kuttor Barnabás,
a MEAFC egykori játékosa

Fotó:Az első találkozó résztvevői a Miskolci Egyetem főépülete előtt.
(Fotó: Jeney Lajos)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek