2024. 05. 27. hétfő

Hella
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Egy hétvégén itthon és külföldön bizonyítottak

Egy hétvégén itthon és külföldön bizonyítottak

Négy rangos eseményen – két-két hazai és külföldi viadalon – is sikerrel tették le névjegyüket az elmúlt hétvégén a Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói.

A BÚI Triatlon Ranglistaverseny szombaton Fonyódra szólította az érintetteket, annál is inkább, mert az ifjúsági korosztály számára ez az erőpróba válogató volt az őszi ifjúsági olimpiára (Buenos Aires) kvalifikáló július 8-i európai (Banyoles) versenyre, ahol meg lehet szerezni az országonkénti 1-1 kvótát.
–    A spanyolországi válogatón az egyaránt a második helyen végzett Bóna Kinga és Sinkó-Uribe Ábel is indulni tud tőlünk– tudtuk meg Lehmann Tibortól, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. – A fonyódi viadal szintén része volt az ifjúsági és junior Eb válogatónak. Az ifiknél Bóna Kinga és Sinkó Uribe Ábel jó pozícióban van, de a többiek javíthatnak, illetve ugyanitt Sinkó Uribe Aurél van kényelmes helyen, Molnár Sára letette a névjegyét, de a junioroknál elég nyílt még a verseny. Ebben a korosztályban a tavaly, Kitzbühel-ben, a mix-váltóval kontinens-bajnok Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor kiemelt, nekik nem kell válogatózniuk.

A vasárnap, Balatonfenyvesen megrendezett mix-váltó országos bajnokságon az utánpótlás 2 kategóriában érdekelt tiszaújvárosi egység a legjobbnak bizonyult, míg a gyermek korcsoportos négyes ezüstöt, a serdülők pedig bronzot hozhattak haza.

–    Szintén a hétvége történéseihez tartozik, hogy Lehmann Bence az olaszországi Cagliari-ban felnőtt ITU Triatlon Világkupán állt rajthoz – folytatta a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökeként is ténykedő sportvezető. – A kemény pálya „oktatta” a fiatalokat. Jellemzően megvolt az a réteg és korosztály, aki bírja ezeket a lenyírós versenyeket. Bence derekasan küzdött, sokkal jobb volt, mint tavaly az ilyen jellegű pályákon, de így is a 42. helyet tudta megszerezni a rendkívül „sűrű” mezőnyben. Putnóczki Dorka, Szegedi Sára és Lehmann Csongor német Bundesliga csapatuknál versenyzett a hétvégén, mely jól illeszkedik a edzésprogramjukba. Csongor egy 10 fős szökés után a 2. helyen végzett,  2 mp-re az egykori tiszaújvárosi világkupa dobogós, spanyol Antony Pujades mögött és 2 mp-el a 2016-os U23-as világbajnok előtt. A nőknél Putnóczki Dorka nyerte az úszást, negyven fős bolyban kerékpározott, Szegedi Sárával együtt, ebből lett végül a 21 és a 25. hely a lányoknak.

Eredmények
Mix-váltó OB:
Gyermek kcs.: 2. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Lehmann Sára, Hajdu Máté, Bán Lilla, Kiss Marcell)
Serdülő kcs.: 3.  Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Szabolcs Regina, Vágási Zoltán, Berencsi Lili, Szabolcsi Bálint)
UP-2 kcs.: 1.  Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Bóna Kinga, Sinkó-Uribe Ábel, Molnár Sára, Sinkó-Uribe Aurél, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, Balogh Bence, Baráth Tamás)
Elit kat.: 4. Tiszaújvárosi Triatlon Klub (Kovács Anna, Fróna Ákos, Jakab Ilka, Balogh Bence)
Egyéni ranglista verseny:
Újonc II. kcs., leányok: 9. Filep Zóra. Fiúk: 10. Varga Martin
Gyermek kcs., leányok: 10. Lehmann Sára, … 21. Bán Lilla. Fiúk: 9. Hajdu Máté, … 20. Kiss Marcell
Serdülő kcs., leányok: 15. Berencsi Lili, … 19. Szabolcs Regina. Fiúk: 3. Vágási Zoltán, … 30. Szabolcsi Bálint
Ifjúsági kcs., leányok: 2. Bóna Kinga, … 8. Kovács Anna, …. 13. Tóth Anna, 14. Kelemen Dorottya. Fiúk: 3. Sinkó-Uribe Ábel,… 8. Berencsi Ádám
Junior kcs., leányok: 3. Molnár Sára, … 6. Mátyus Lili. Fiúk: 2. Sinkó-Uribe Aurél
AG 25-29 éves kcs., férfiak: 1. Balogh Bence
Szenior 2. kcs., férfiak: 5. Bán Csaba
Szenior 4-es kcs., férfiak: 3. Vígh Sándor László, 4. Szabolcs Géza.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ez igazi rally lesz!
Idén 2024-ben a Diósgyőr ralin P14-es kategóriában állsz rajthoz Velezdi Eszter navigátoroddal. II.DIÓSGYŐR RALLY 2024 2024.05.25-27. Juhász Csab…

További cikkek