2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Ecuadorban zárta a szezont

Az ecuadori Salinas városában múlt hétvégén megrendezett sprint távú elit világkupa futamon elért huszadik helyével fejezte be idei versenyszezonját Lehmann Bence, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub válogatott triatlonosa.

A 750 méter úszás végén – jó szokásához híven – ezúttal is az első tíz között, nyolcadikként rangsorolták a tiszaújvárosi triatlonost. A 20 km-es kerékpározás közben, óránkénti 44,1 km órás átlagot tekerve egy 45 tagú csoport verődött össze, ők együtt kezdték meg a depózást. A váltás előtt pár száz méterrel Bencét és az oroszok kiválóságát, Eb és világkupa dobogósát, Dmitry Polyanskiy-t egy kutya hirtelen fékezésre, szinte megállásra késztette, melynek következtében mindketten lelassultak, és a sor végéről kezdhették a befejező számot, az 5 km-es futást. Ennek során a mexikóiak többszörös világkupa-futam győztese, Crisanto Grajales ellenállhatatlannak bizonyult és nyert. A bronzérmet a junior világbajnok, U23-as vb-ezüstérmes brazil, Manoel Messias harcolta ki. Lehmann Bence a szezon végére ígéretesen összeállt formájának köszönhetően – az olimpikon Tóth Tamás mögött – második magyarként, a 35. helyről a 20. helyre küzdötte fel magát. A mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy a top 20 helyezett mindössze 1 percen belül érkezett meg a célba. Lehmann Bence a következő három hetet pihenéssel tölti, majd november végén indulhat a felkészülés a 2018-as szezonra.
Eredmények
1.    Crisanto Grajales (mexikói) 52:08, 2. Felix Duchampt (francia) 52:14, 3. Manoel Messias jun.vb1, u23vb2.(brazil) 52:24, …14. Tóth Tamás (Budaörsi TKE) 52:57, …20. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 53:08.

Fotó:Lehmann Bence remekül helytállt Dél-Amerikában.
(Fotó: Nagy Alpár)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek