2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

DVTK – Paks 0-2 (0-1)

Az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában egy rendkívül feszült hangulatú mérkőzésen, ahol a lelátóról minden támogatást megkapott a csapat, a paksiak elvitték a pontokat Diósgyőrből. A DVTK a 9. helyen zárta a bajnokságot.

OTP Bank Liga 33. forduló
Diósgyőri VTK – Paksi FC 0-2 (0-1)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3268 néző. Játékvezető: Erdős József (Albert István, Király Krisztián; Berke Balázs, Nazsa Tamás).
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Tamási, Nemes – Egerszegi – Bognár I., Nikházi, Elek, Barczi, Bacsa. Vezetőedző: Egervári Sándor.
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Rodenbücher, Lenzsér, Báló – Papp K. – Koltai, Kecskés, Bertus, Bartha – Szakály D. Vezetőedző: Csrtői Aurél.
2015/2016 33. forduló: DVTK – Paks
Elek Ákos csapatkapitány köszöntötte a mérkőzés előtt Egervári Sándort (Fotó: Mocsári László)

Csere: Bacsa helyett Grumic a 46., Nikházi helyett Ternován P. a 71., Rados helyett Antal és Koltai helyett Balázs a 76., Bartha helyett Kövári a 89., Szakály D. helyett Nagy R. a 90+5.  percben.
Sárga lap: Kecskés a 43., Rodenbücher a 69., Nikházi a 70., Okuka a 72., Szakály D. a 82., Lipták és Báló a 90+4. percben.
Piros lap: Bertus a 79. percben.
Gólszerző: Bartha (0-1) a 45., Kecskés T. a 90+3. percben.

Kulcspillanatok

45. perc: Bartha elé került a labda a 16-oson belül, aki egy ütemet kivárva jobbal a hálóba lőtt, 0-1.

79. perc: Ternován indult meg a saját térfelén a megszerzett labdával, Bertus utána rúgott, Erdős egyből kiállította.

90+3. perc: Kecskés T. vezette a labdát keresztbe, majd 15 méterről balról kilőtte a bal felső sarkot, 0-2.

A mérkőzés eseményei percről percre

Edzői értékelések

Egervári Sándor: – Az első félidő kiegyenlített volt, az utolsó percben súlyos egyéni hiba után kapott góllal hátrányban mentünk az öltözőbe. A második félidőben többet mozgósítottunk és próbáltuk megfordítani a mérkőzést, a játékosok elég sokat tettek ennek érdekében. Többet kockáztattunk, több volt a labda nélküli futás, ekkor benne volt a mérkőzésben, hogy akár fordítani is tudunk, de a fordulópontok nem nekünk kedveztek. Rúgtunk véleményem szerint egy szabályos gólt, ami nem volt les, de ezen változtatni nem tudunk, és nem szeretnénk erre fogni a vereséget, hanem nem tudtuk átverekedni magunkat az ellenfél kellemetlen harcmodorban játszó védelmén. Egy gyengébb első félidő és egy harcosabb második játékrész után minimum az ikszre rászolgáltunk. Gratulálok a paksiaknak!
Csertői Aurél: –  Nagyon fegyelmezetten futballoztunk, sok helyzetet tudtunk kialakítani. Nem adtuk fel a biztos védekezést, 1-0 után a második félidőben számtalan helyzetet dolgoztunk ki, pontosabb utolsó passzokkal hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést. A vége izgalmas lett, de Diósgyőrben nyerni mindig nehéz. Megérdemelten nyerük meg a mérkőzést.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek