2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság III-IV. fordulójának szombati eredményei

Duna-Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság III-IV. fordulójának szombati eredményei

Rippel Ferenc szinte hibátlanul teljesített a mai versenyen

Budapest, 2010. május 29. – A hétvége első versenynapján, a gyorsasági autóversenyzésben résztvevő csapatok, idén második alkalommal gyűltek össze, hogy bebizonyítsák felkészültségüket az autóversenyzés terén. Az egyre nagyobb számban előforduló felső kategóriás autók mellett, műszakilag jól felkészült csapatok állnak a versenyzők mögött. A Kalaschnikow Energy Drink Nagytúraautók mai versenyét Walter Csaba nyerte. A rajtot követően Bódis Kálmánnal együtt az élre tőrtek, ahova az első helyről induló Horváth Zsolt is csatlakozott, azonban ő az ötödik kanyarban megpördült, így az utolsó helyről kellett felküzdenie magát. Sajnos az élen haladó Walter Csabát és Bódis kálmánt nem érte utol, azonban így is a harmadik helyen futott be. Bódis Kálmán a második helyet szerezte meg magának. A negyedik helyen Szabolcs Róbert végzett, akinek autója a Vizin Tamással való kétszeri ütközés következtében kissé hiányos lett a bal elején, ennek ellenére sikeresen zárta a versenyt.

A Harvestr Kistúraautók népes mezőnyében kategória győztes lett ifj. Ficza Ferenc, őt követte Walterné Dancsó Adrienn, illetve Nagy Norbi futott be harmadikként. Az teljes mezőnyt tekintve, Gáspár Csaba ezt a versenyt is az első helyen zárta. Mink Zoltán autója, hirtelen gázadásnál többször is kihagyott, ezért a megszokottnál óvatosabban kellett autóznia, azonban még így is megszerezte az ötödik helyet. A BMW Challenge 325i mezőnye a kistúraautókkal együtt versenyzett, ahol Kovács Tamás nyerte el a megtisztelő első helyezést, második Strider Zoltán lett, harmadik pedig, Zelei Krisztián. Boros Tamás az első kör végén megcsúszott a célegyenes kanyarban, majd frontálisan ütközött a gumifallal.

A magyar Genex Suzuki Bio Kupa mezőnye első alkalommal ,,mérte össze erejét” az osztrák Suzuki Motorsport Cup versenyzőivel, hiszen egy időben versenyeztek a Pannónia-Ring aszfaltján. A külföldi versenyzők autói 1.6 ccm-esek, ezért a rajtot 30 másodperccel eltolták. Az élen versenyző Bárkovics már a 3. körben utolérte az osztrákok utolsó versenyzőit, ami nem lekörözésnek számított, hanem pozíció harcnak, így kék zászlót nem lengettek a lassabb, külföldi versenyzőknek. Ifj. Ficza Ferenc többször is megpróbálta Bárkovics Zoltánt megelőzni, de sehogy sem sikerült neki, mert Zoltán minden alkalommal jól védte az íveket. A végeredmény sem alakult másképp, Bárkovics Zoltán ért célba először, ifj. Ficza Ferenc lett a második, Tim Gábor a harmadik, valamint a reményekkel teli Bittman Attila be kellett érje a negyedik hellyel.

A VIP autóval induló Rippel Ferenc, szinte hibátlanul teljesítette a versenytávot. Igen jó tempót autózva, a tizenharmadik helyen futott be. A mezőny egyetlen  hölgy tagja, Bús Edina sokáig az ötödik helyen versenyzett, ám egy ütközés után defektet kapott, ami fokozatosan lelassította, így a tizenkettedik helyen ért célba.

A formula autók is együtt indultak az osztrák mezőnnyel, ám ez itt sem jelentett semmiféle problémát. A magyar versenyzők megvívták harcukat, aminek győztese Eszenyi László lett. Második helyen Chanoch Nissany végzett, illetve Fekete Krisztián harmadikként lépte át a célvonalat.

 

OB BMW 325 CHALLENGE HIVATALOS EREDMÉNY III. Forduló

OB I/1 (N,A,F, +2000) HIVATALOS EREDMÉNY III. Forduló

OB I/1 (N,A,F, +2000) klass HIVATALOS EREDMÉNY III. Forduló

OB I/2 Kat. (N,A,F, 2000-ig) HIVATALOS EREDMÉNY III. Forduló

OB I/2 Kat. (N,A,F, 2000-ig) klass HIVATALOS EREDMÉNY III. Forduló

OB II. Kat. E Csoport HIVATALOS EREDMÉNY

OB V. Kat. Suzuki Kupa HIVATALOS EREDMÉNY

OB VI. Kategória Seat Leon Kupa HIVATALOS EREDMÉNY III. Forduló

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…