2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Döntőben a magyarok!

Jól szerepel a magyar nemzetiségi válogatott a németországi Europeada 2012 rendezvényen. A rangos nemzetközi viadalnak Lausitz ad otthont, ahol 10 napot tölt a 19 résztvevő csapat. A magyar együttesben több borsodi játékos is helyet kapott, az ózdiak mellett három KBSC-s futballista is tagja a csapatnak: Nyisalovits Donát, Komlóssy Bence és Molnár Gábor.

A válogatott szép szériát tud maga mögött, az első meccsen ikszeltek az oroszokkal, majd sorozatban három győzelmet arattak: 9-0 a svájciak, 3-0 a szlovákok, majd az elődöntőben 1-0 a tornagyőzelemre is esélyesnek kikiáltott szerbek ellen. Ezzel a győzelemmel a végső siker felé is megnyílt az út, a péntek esti mérkőzésen a szlovének ellen léptek pályára a mieink. Nagyon küzdelmes és izgalmas meccsen a rendes játékidőben 1-1-es döntetlent értek el a csapatok, de a büntetőpárbajban a magyarok voltak jobbak és belőtték magukat a szombat délutáni döntőbe. A sikerből mindhárom KBSC-s játékos alaposan kivette a részét, nagyszerűen játszottak. Az Európa Bajnoki cím sorsa tehát szombat délután dől el, a magyarok ellenfele az olasz Dél-Tirol nemzetiségi csapata lesz.
A mérkőzés 13.30-kor kezdődik, a találkozót élőben is nyomon lehet követni a www.europeada.eu weboldalon.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek