2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Díjazott tiszaújvárosi triatlonosok

A Sportgála – 2013 nevet viselő hagyományos tiszaújvárosi eseményen népes csapattal képviseltette magát a TVK-Mali Triatlon Klub, melynek tagjai közül jó néhányan szerepeltek a díjazottak között.

A Tiszaújváros Önkormányzat – az elmúlt évek hagyományainak folytatásaként – ebben az évben is ünnepélyes keretek között köszöntötte a település sporttársadalmát, versenyzőket, edzőket, szakvezetőket és a támogatókat. A december 20-án, a Sportcentrum nívósan berendezett edzőtermében megtartott Sportgála – 2013 nevet viselő esemény résztvevői a Tiszaújvárosi Derkovits Mazsorett csoport és a Magyar Gimnasztráda Válogatott Tiszaújvárosi csoport tagjainak fellépésével hangolódhattak az estére.
A műsorvezető szerepét betöltő Péter Attila felvezetéséből kiderült, hogy a Sportgálát megtisztelte jelenlétével Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója, Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke, Ughy Imre, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, dr. Kiss László, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja, és Prof. Dr. Besenyei Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sportszövetségek Képviseletének elnöke is. 
Bráz György, Tiszaújváros polgármestere évértékelő beszédében egyebek mellett a következőket hangsúlyozta:   „A falakat díszítő sport-poszterekre tekintve is az fogalmazódik meg bennem, hogy milyen fantasztikus városban élhetünk, ahol fantasztikus sportolók, sportvezetők dolgoztak, dolgoznak.  Egy mondás szerint: „Az az ember edzi a testét, aki bízik a jövőjében”. A testedzés lehetőség a kibontakozásra, az egyre jobb eredmények elérésére, és a közösségek kialakulására. Visszatekintve az elmúlt évtizedekre, a sport, a közösségek mellett hírnevet is adott fiatal városunknak. Büszkék lehetünk a „Nemzeti Sportváros” címre, a Sportcentrumra, melyet mi építettünk, azóta is fejlesztünk, működtetünk. Minden évben volt olyan sportág, sportoló, melyek sikerei révén Tiszaújváros hírnevét sikerült tovább öregbíteni. Az egyik legnagyobb értéket az jelenti, hogy minden sportágra jellemző a folyamatos utánpótlás nevelés.
Ami az eseményeket illeti, a legkiemelkedőbb közülük a TVK Triatlon Nagyhét, melynek népszerűsége egyaránt töretlen a városlakók és az ide látogató vendégek körében. Hiányzik innen valaki, akinek köszönhetjük a triatlon meghonosítását, a triatlon világkupákat, a Triatlon Nagyhetet, melyre a jövőben is szükségünk van. Óriási szükségünk lenne dr. Márkus Gábor támogatására is. Nyár végén elveszítettünk személyében egy jó barátot, egy nagyszerű embert.  Nem lehetünk neki eléggé hálásak azért, amit a triatlonért és a városért tett. Emléke előtt tisztelegve, legalább olyan színvonalon szeretnénk folytatni ezt a sorozatot, mint, ahogy azt vele együtt tettük.
Így év vége felé mindig izgalmas kérdésként fogalmazódik meg, hogy lesz-e elég pénz a sportra a következő évben is? Nos Tiszaújváros önkormányzata  költségvetésének 4 %-át fordítja a sport támogatására, melyre szintén büszkék lehetünk. Nem csak a nemzeti bajnokságokban érdekeltek, hanem a diák- és szabadidősport képviselői is számíthatnak ránk. Mellettünk a helyi cégek, vállalatok is jelentős részt vállalnak ebből a tevékenységből, de nélkülözhetetlen az állam szerepvállalása is. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több sportág jut jelentős anyagi lehetőséghez, mely további esélyt teremt a felnövekvő nemzedék képviselőinek a rendszeres testedzésre.”
A program folytatásában jutalmakat adtak át az arra érdemeseknek.  Elsőként az 50 éve a labdarúgásban ténykedő, Pro Urbe-díjas Tóth Lajos vehette át jól megérdemelt ajándékát Bráz Györgytől. A korcsoportonként a színpadra szólított sportolóknak – a városi önkormányzat vezetője mellett – dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere és a képviselő testület tagjai nyújtották át az évkönyveket és okleveleket.
A TVK-Mali Triatlon Klub sportolói közül Lehmann Bence sportágának tiszaújvárosi legjobbjaként, valamint nemzetközi eredményei alapján (ifjúsági Eb 5. hely, junior Ek 4. hely) is a díjazottak között volt. Ez utóbbi kategóriában Vizi Viktória (junior Ek 4. hely) és Putnóczki Dorka (Olimpiai Reménységek Versenye 1. hely) is átvehette a jutalmat. A hazai erőpróbákon jól teljesítő Balogh Máté, Marton Előd, Mátyus Lili, Sebők Klaudia és Hankó Dávid, valamint a B.-A.-Z. megye Jó tanuló, jó sportoló” díjával is kitüntetett Lehmann Csongor sem mehetett haza a nagy becsben tartott ajándékok nélkül.

A tombolasorsolással egybekötött sportbaráti találkozó sztárvendége Péter Szabó Szilvia, a NOX együttes egykori énekese volt.

Fotó:
Lehmann Bencének Bráz György, Tiszaújváros polgármestere is gratulált.
Fotó:
A nemzetközi porondon is jól teljesítők: Lehmann Bence (balról), Vizi Viktória és Putnóczki Dorka.
(Fotók: Fróna Judit)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…