2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Debrecen: egy játékosunk sincs a gyanúsítottak között a bundabotrányban
Debrecen: egy játékosunk sincs a gyanúsítottak között a bundabotrányban

Debrecen: egy játékosunk sincs a gyanúsítottak között a bundabotrányban

Debrecen: egy játékosunk sincs a gyanúsítottak között a bundabotránybanValótlanok azok a pénteki sajtóinformációk, amelyek szerint a Debrecen három játékosát gyanúsítottként hallgatta ki múlt szombaton az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) – szögezte le közleményében a DVSC Futball Szervező Zrt. a klub hivatalos honlapján. A dokumentum szerint a meghallgatás során egyetlen játékosukat sem gyanúsították meg, semmilyen őket érintő jogellenes magatartásra nem utaltak. A – többek közt Mészáros Norbertnek és a klub montenegrói kapusának, Vukasin Polekszicsnek – feltett kérdések nagy része arra irányult, hogy a játékosok tudnak-e bármilyen, a BL-mérkőzésekkel kapcsolatos bundagyanús körülményről.

 

A sportnapilap internetes kiadása a belga Nieuwsblad nevű lapot idézve arról írt, hogy az említett két labdarúgót gyanúsítottként hallgatták ki. A DVSC-TEVA vezetése ezeket a vádakat megalapozatlannak és valótlannak nevezte, egyben visszautasította az állításokat. A játékosok meghallgatásáról a vezetőség megjegyezte: valamennyi labdarúgó elmondta, hogy sem a BL-ben megrendezett, sem más mérkőzések kapcsán nem követtek el jogellenes cselekményt, a találkozók eredményét jogsértően nem befolyásolták, ilyenre kísérletet sem tettek, és arról sem tudnak, hogy bármely játékostársuk ilyet tett volna.

A hajdúságiak cáfolják és visszautasítják azt a vádat is, amely szerint Vladan Filipovics közvetítésével a DVSC-TEVA több mérkőzését is „egyes bűnözők megvették”. Rögzítik, hogy ilyen gyanúsítás szintén nem érkezett az UEFA-tól.

A debreceniek szerint különös jelentősége van a hasonló híreszteléseknek az utolsó bajnoki fordulót közvetlenül megelőzően, ugyanis azok hátráltathatják a csapat felkészülését, adott esetben a bajnoki címről döntő utolsó mérkőzésen nyújtott teljesítményt is befolyásolhatják. Erre tekintettel a korábban megjelent, illetve a jövőben megjelentetni kívánt hasonló állításokkal, híresztelésekkel szemben a klub fel fog lépni. A DVSC-TEVA az így keletkezett károk megtérítését jogi úton fogja követelni, legyen szó akár külföldi, akár hazai médiumról – zárul a klub állásfoglalása.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek