2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
Deák Bárdos leiskolázta ellenfeleit

Deák Bárdos leiskolázta ellenfeleit

Deák Bárdos leiskolázta ellenfeleitA Diósgyőri Birkózó Club (DBC) kiválósága nem hagyta kétségek között ellenfeleit, tanári-módon győzte le őket. A legrangosabb honi birkózó bajnokságnak adott otthont múlt hétvégén a Miskolci Egyetem körcsarnoka. A felnőtt, kötöttfogású egyéni ob-ra 98 sportolóból álló csúcsmezőny verbuválódott. Mielőtt a három szőnyeget birtokba vehették volna a versenyzők, a műsorvezető szerepét ellátó Daragó Lászlóné, a B.-A.-Z. Megyei Testnevelési és Sport Igazgatóság vezetője köszöntötte a résztvevőket, köztük számos illusztris személyt.

Elsőként dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke szólt néhány szót az egybegyűlteknek.: – Mindenekelőtt szeretném kifejezni hálámat barátomnak, Rónai Kálmánnak, hogy a megyei szövetség ezúttal is ilyen kiváló körülményeket teremtett a bajnoki küzdelmekhez. Azt gondolom, hogy versenyzőink eredményeikkel bizonyítják, hogy megérdemlik a törődést. A bakui Európa-bajnokságon például úgy szereztünk értékes bronzérmeket, hogy legjobbjaink kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódtak. Ezzel a hozzáállással reménytelien tekinthetünk a közelgő moszkvai világbajnokság, sőt a londoni olimpia elé is.

Orosz Lajos, Miskolc alpolgármestere beszédében azzal büszkélkedett el, hogy a város, a teljesség igénye nélkül,  olyan versenyzőket adott a birkózósportnak, mint Repka Attila, Deák Bárdos Mihály, Szabó Lajos, a Szalontai-testvérek, a Jászkai-testvérek. A városatya elmondása szerint ezt a hagyományt folytatni kell. A mai fiatalok számára adott a kiváló példa.

A hét súlycsoportban kiírt küzdelemsorozatot dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium leendő államtitkára nyitotta meg, aki sportvezetőként, sportolóként különösen szimpatizált a küzdősportok jelenlevő képviselőivel:

– Munkám és magánéletem során is elsődlegesnek tartom a korrekt küzdelmet, az ellenfél  mindenkori tiszteletét – mondta egyebek mellet az államtitkár-jelölt. –  Meggyőződésem, hogy a sportszerű párharc viheti előre a sportolókat, az egyesületeket, sőt az országot is!

Dr. Hegedűs Csaba és Rónai Kálmán főrendező, a megyei szövetség elnöke, az MBSZ alelnöke, a MOB tagja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei birkózósport kiemelkedő támogatásáért serleg-jutalomban részesítette dr. Ódor Ferencet, a megyei közgyűlés elnökét és dr. Mecser Tamást, a megyei szövetség alelnökét, megyei rendőrfőkapitány-helyettest.

A csatározások során az egy súlycsoporttal feljebb induló két Európa-bajnokunknak, Lőrincz Tamásnak és Bácsi Péternek meg kellett elégednie a bronzéremmel. Az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán nem hagyott kétséget afelől, hogy kategóriájában jelenleg ki a legjobb. Ugyanezt mondhatjuk el a szintén Európa-bajnok, ötszörös vb-ezüstérmes diósgyőri Deák Bárdos Mihályról is, aki a nehézsúlyban először Fehér (Dunaferr), majd Lám (BVSC) szép technikákkal ,,fűszerezett” legyőzésével jutott be a fináléba. A döntőben a csecsen származású Juszuf Nunajev (Vasas SC) sem tudott ellenállni Misinek, aki mindkét menetben levitte, majd megpörgette vetélytársát és 3-0, 3-0 arányban simán nyert.

Deák Bárdos Mihály: – Zavartalan volt és  nagyszerűen sikerült a felkészülésem. Végig nagy kedvvel és úgy érzem jól is birkóztam ezen a bajnokságon.  Nagyon örülök, hogy hazai pályán is aranyérmet tudtam szerezni! A két hét múlva rendezendő moszkvai világbajnokságig igyekszem még tovább javítani a formámat, hiszen ott is szeretnék  minél jobban helytállni.

A DBC sportolóinak az 55 kg-ban sikerült még érmet szerezniük, mindjárt kettőt. Míg a mindössze 17 esztendős, sokszoros korosztályos bajnok Juhász Bence útját a döntőbe jutásért elállta a későbbi ezüstérmes kecskeméti Májer, addig  saját ágán Aranyosi Zsolt és Nyíri Milán is sikerrel vette a bronz-meccset.

Győztesek és borsodi helyezettek:

55 kg: Borsos Dávid (KNSE), …3. Aranyosi Zsolt (DBC) és Nyíri Milán (DBC), …5. Juhász Bence (DBC). 60 kg: Módos Péter (Szigetvári BSE). 66 kg: Korpási Bálint (BVSC-DEGA). 74 kg: Kun Renátó (FTC). 84 kg: Fodor Zoltán (FTC). 96 kg: Németh Iván (FTC). 120 kg: 1. Deák Bárdos Mihály (DBC, edzők: Rusznyák József, Repka Attila, Juhász Sándor). Csapat: 1. FTC, 23 pont, 2. Vasas SC,21, 3. BVSC-DEGA, 20, 4. DBC 17.

 

Deák Bárdos leiskolázta ellenfeleit Deák Bárdos leiskolázta ellenfeleit Deák Bárdos leiskolázta ellenfeleit Deák Bárdos leiskolázta ellenfeleit

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek