2024. 10. 21. hétfő

Orsolya
1 EUR 400 HUF
1 GBP 481 HUF
Kezdőlap » Hírek » Sport » Deák Bárdos hazai pályán ismételhet

Deák Bárdos hazai pályán ismételhet

A legrangosabb felnőtt birkózó magyar bajnokságnak ad otthont hétvégén a borsodi megyeszékhely.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Birkózó Szövetség, valamint a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) május 8-án, szombaton, 10 órától, az elmúlt években jól bevált helyszínen, a Miskolci Egyetem körcsarnokában rendezi meg a felnőtt, kötöttfogású egyéni országos bajnokságot.

– A B.-A.-Z. Megye Közgyűlésének Mecénás Alapja által is támogatott hétvégi viadal rangja a legnagyobb a hazai bajnokságok sorában, mely természetesen ezúttal is megmutatkozik az érdeklődésben – tájékoztatott Rónai Kálmán főrendező, a megyei szövetség elnöke, az MBSZ alelnöke, a MOB tagja. – Az utóbbi esztendőkben általunk megrendezett versenyeknek mindig jó volt a visszhangja a sportolók, sportvezetők körében, ezért is járnak hozzánk az átlagosnál többen. Az is ide tartozik, hogy mi évek óta nem kérünk nevezési díjat, ezzel segítve a kisebb egyesületeket, akiket bizony a személyenkénti 5000 forint befizetése szinte megoldhatatlan probléma elé állítana. Egyaránt vonzó, hogy ez a bajnokság – a legutóbbi egrihez hasonlóan – szintén pénzdíjas, melynek anyagi fedezetét, támogatóink hathatós közreműködésével, a megyei szövetség biztosítja. Ami a résztvevőket illeti, mindenki itt lesz, aki számít a magyar élmezőnyben. A felnőtt válogatott – köztük a három újdonsült Eb-bronzérmes, Bácsi Péter, Lőrincz Tamás, Módos Péter – mellett a junior keret tagjai is szőnyegre lépnek Miskolcon. A hazai környezetben versenyző korábbi Európa-bajnok, Deák Bárdos Mihály nehézsúlyban ismét aranyéremhez segítheti a Diósgyőri Birkózó Clubot (DBC). Külön engedéllyel három-négy, eredményei alapján kiemelkedő képességű, de még 18 év alatti birkózó is szerencsét próbálhat az erőpróbán. Ez utóbbi döntés kedvez a DBC kiválóságának, a sokszoros korosztályos magyar bajnok Juhász Bencének, aki kedvező sorsolással dobogóra is léphet az 55 kg-os súlycsoport küzdelmeinek végén. A száznál több birkózó, két szőnyegen, garantáltam színvonalas csatákkal szórakoztatja majd a sportbarátokat, akik belépőjegy váltása nélkül tekinthetik meg a versenyt.

Akik elvállalták

A verseny fővédnökségét dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési és mezőgazdasági miniszter-jelölt, dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium államtitkár-jelöltje, dr. Ódor Ferenc, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke, Káli Sándor, Miskolc MJV polgármestere, dr. Hegedűs Csaba, az MBSZ elnöke és dr. Vereckei Csaba dandártábornok, B.-A.-Z. Megye rendőrfőkapitánya vállalta el. A védnökök sorában megtalálhatjuk Gergely Zsoltot, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnökét, Koncz Ferencet, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnökét, Daragó Lászlónét, a B.-A.-Z. Megyei Testnevelési- és Sportintézet igazgatóját, a Magyar Diáksport Szövetség alelnökét, dr. Mecser Tamást, a B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség alelnökét, Kormos Dénest, a B.-A.-Z. Megyei Birkózó Szövetség alelnökét, dr. Sipos Gyula főorvost és dr. Molnár Imre főorvost is.

 

Kiss Balázs: nem

A tavaly ősszel, hosszú  évek ,, magyar csendjét” megtörve ismét kötöttfogású világbajnoki címet kiérdemlő Kiss Balázsnál (96 kg) az akkori doppingvizsgálaton mindent rendben találtak. A BVSC sportolójánál az idei, bakui Európa-bajnokság előtt viszont sajnos pozitív ,,A”-próbát regisztráltak. Mivel a ,,B”-próba eredménye még nem érkezett, ezért a nemzetközi szövetség szigorú szabályzata értelmében felfüggesztették a sportoló versenyzési jogát. Ebből adódóan a honi birkózás egyik legígéretesebb versenyzője a miskolci ob-n sem léphet szőnyegre.

 

Diósgyőri indulók

A DBC ezúttal 14 sportolóval képviselteti magát az erőpróbán. Íme a Repka Attila, Rusznyák József és Juhász Sándor által felkészített birkózók névsora, 55 kg: Aranyosi Zsolt, Juhász Bence, Nyíri Milán. 60 kg: Lagzi Kovács Bendegúz, Kiss Bence. 66 kg: Bor Imre, Makár Gábor. 84 kg: Gyarmati Krisztián, Wittchen Zoltán. 96 kg: Endrész Zsolt, Szentiványi Csaba. 120 kg: Deák Bárdos Mihály, Kosik Tamás, Tőzsér Krisztián, Vancsó Viktor.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Irány a VB!
Beszélgetés Juráncsik Balázs Gokartversenyzővel, a 2024-s versenyei után és a RMCGF előtt.   Idén már a DD2-es kategóriában láthattunk. Ez …

További cikkek

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp