2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Csak a győztes második félidő dicsérhető!

Csak a győztes második félidő dicsérhető!

Hét miskolci játékos is tíz pont környékén zárt Baján, ám a fordításra már nem maradt idő.

Béres centermunkájára Jakab válaszolt távolról, majd Takács hagyott ki zsinórban három triplát. A hazaiak indulásból és betörésekből nagyon éltek, míg a vendégek leginkább a büntetők révén szerezték pontjaikat (a negyed során 12/9-et). Jól tömörült a hazai védelem középen, ám a kissé megzavarodott miskolciak ennek ellenére bent próbálták befejezni támadásaikat. Az utolsó találatot Sándor, a MEAFC addigi egyetlen jó hármasával zárta (27-16).

Nem először hangzott könnyűnek tűnő sípszó a találkozó során a közel 30 kiló hátrányban lévő Kozák M. ellen a hazai magasemberek javára, ám a vendégek becsülettel harcoltak tovább. Pongóék eredményes betöréseire nem igazán érkezett válasz, sőt, az amerikai Thornton is három hibával a padon ült. Meg kell jegyezni azonban, hogy egy korábban egyértelműen Béres által elkövetett szabálytalanságot is neki könyveltek el. A második szakasz ennél is nagyobb miskolci leszakadását csak Sándor újabb két triplája akadályozta meg (52-35).

Harcosabb és az addiginál koncentráltabb vendég sor érkezett a folytatásra, és a negyedben dobott négy jó hármassal bizony elkezdte a felzárkózást a MEAFC. Résen volt azonban Pongó, aki kétszer is kritikus pillanatban tudott válaszolni. A játék képe vendég szemszögből nagyot, ám a különbséget nézve lényegében nem változott (75-60).

Thornton is visszatért a zárásra, a fáradó bajaiaknak pedig egyre fogyott a levegője. A minden addiginál lendületes játékra kapcsoló Miskolc jól védekezett és folyamatosan faragta hátrányát. Az izgalmak csak fokozódtak, amikor Vukicevic, Jakab és Lippai is kipontozódott. 83-81-nél szinte már kivédekezte a MEAFC, ám az összekapart labdából a hazaiak ziccert tudtak dobni. Az időkérések és büntetők közben nem változott már a kimenetel, így, bár a második félidőt megnyerte a Miskolc, az elsőben elveszítette a mérkőzést (88-82).

Bajai Bácska FKE – MEAFC-Miskolc 88-82 (27-16, 25-19, 23-25, 13-22)

NB I/B Piros csoport 9.forduló, Baja, MNÁMK Sportcsarnok, 300 néző.

Vezette: Tőzsér Dániel, Balog György, Szakáll István dr.

Baja: Pongó (19/9), Nagy (19), Goldring G. (6), Jakab (28/9), Vukicevic (2). Csere: Goldring J. (9/3), dr. Ágfalvi (5), Kollár, Kővágó-Laska. Edző: Cservék Csaba.

MEAFC: Takács (11/3), Kozák M. (10), Kozák B. (2), Thornton (11/3), Béres (10). Csere: Lippai (16), Sándor (13/12), Homoki (9), Asszú. Edző: Drahos Gábor.

Cservék Csaba (Baja): Az első félidőben jó ritmusban játszottunk, a támadásunkkal és a védekezésünkkel nem volt probléma. A szünet után gyengén kezdtünk, ezzel felhoztuk az ellenfelünket. A végjátékban fejben ott voltunk, el tudtuk viselni a kipontozódásokat is.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): Gratulálok a Bajának. Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk, ahol csapnivaló első félidei munkát végeztünk. Nem csupán elöl hagytunk ki rengeteg üres dobást, de rendre ajtó-ablak indulást ajándékoztunk a hazaiaknak. A piros csoportban -20 pontos előnyt harminc percen keresztül, több mint ajándék. A hazaiak, ezt köszönték szépen. Ettől függetlenül óriási harcot bemutatva, gyakorlatilag az egyenlítésért támadhattunk volna. Az utolsó percben már közel álltunk a bravúrhoz, de nem nyertünk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek