2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Célegyenesbe fordult az ökoautók idei versenye

Célegyenesbe fordult az ökoautók idei versenye

 

Bosch mérnökök adják át tapasztalataikat műszaki egyetemistáknak

A Bosch tapasztalt mérnökei segítik az idei Elektromobil verseny résztvevőit
Már csak a gépátvétel van hátra az áprilisi döntőig
A legmagasabb szintű szakmai háttér minden eddiginél színvonalasabb Föld Napi fesztivált ígér


Miskolc – Az idei, negyedik alkalommal megrendezett Elektromobil versenyen a Bosch tapasztalt mérnökei segítik a csapatokat az ökoautók legnagyobb magyarországi erőpróbájára. A versenyre 124 csapat jelentkezett, és a legfrissebb információk szerint közel 60 csapat állhat rajthoz az április 28-án Miskolcon a Föld Napja alkalmából rendezett döntőn. A Robert Bosch Power Tool Kft., Európa vezető kéziszerszám gyára minden évben meghirdeti a saját építésű környezetkímélő járművek versenyét, amelyen műszaki pályára készülő diákok – döntően a mérnöki karok hallgatói – indulnak saját konstrukcióikkal. A zaj- és káros anyag kibocsátás nélküli járgányok kézi fúrók meghajtásával futnak. Az idei verseny egyik újdonsága az, hogy a hallgatók még többet meríthetnek a Bosch tudásbázisából és felkészülésük felügyeletéhez mentort is kapnak. Ezek a mentorok profi mérnökök, akik az előző évi rendezvényeken szakértőként működtek közre.

„A profik tapasztalatai jól jönnek az indulóknak, hisz nincs annál nyomasztóbb, mint amikor egy gyakorlatlanságból eredő ügyetlenkedés vet véget a győzelemről szőtt álmoknak” – mondta Kakuk József, egyike a csapat mentoroknak, a zöld Bosch elektromos kéziszerszámok fejlesztésével és szériatámogatásával foglalkozó részleg csoportvezetője. A mentorok “belépésével” minden csapat mögé megalapozott szakmai háttér került, és élő, a mérnökök és a hallgatók között közvetlen, személyes kapcsolat alakult ki. Az összes csapatot a négy mérnök valamelyike vette a “szárnyai alá”, így kérdés esetén bármikor hozzájuk fordulhatnak útmutatásért. Minden mentor átlagosan 18 csapat előrehaladására ügyel. A négy szakember a felkészülés időszakában végiglátogatta a földrajzi közelség alapján hozzá tartozó csapatokat. Nem újdonság, hogy külföldről is több csapat jelentkezett a versenyre, akikkel telefonon tartják a kapcsolatot a Bosch mérnökei. A folyamatos kapcsolat eredményeként az áprilisi döntőn már biztonságos, sokat tesztelt és kipróbált Elektromobilok mérkőzhetnek meg egymással. Ezt készíti elő a felkészülés soron következő, utolsó állomása is, az elkészült gépek átvétele, ahol egy szakértőkből álló bizottság előtt, különböző állomásokon vizsgáznak az Elektromobilok. Az eseményen az építő csapatok is bemutatkoznak majd, hiszen a szervezők magára a csapatra és a felkészülésük részleteire is kíváncsiak.  

“A versenyen nem csupán a végeredmény, hanem a résztvevők teljesítménye, és a személyes erőfeszítésekből összeálló csapatmunka is különösen fontos. Mi azt szeretnénk, ha azok a fiatalok, akik a tanulóéveik során is kiemelkedő teljesítményre képesek, már most, a felkészülésük során olyan körülményekkel, szakszerű támogatással találkozzanak, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.” – emelte ki Horváth Attila, a verseny létrehozója, a Bosch zöld barkácsgépek üzleti egységének európai gyártási és logisztikai üzletági igazgatója.

A mentori rendszer idei bevezetésének köszönhetően az eddigieknél is biztonságosabb, stabilabb és gyorsabb gépek vesznek részt a régió legnagyobb és legnépszerűbb Föld Napi fesztiválján.

„A pályakezdők számára minden segítséget meg kívánok adni szakmai fejlődésükhöz, illetve képességeik maradéktalan kibontakoztatásához. Külön öröm számomra, hogy gyárigazgatóként, az óriási népszerűségnek örvendő és idén már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Elektromobil versenynek mostantól aktív részese lehetek.” – emelte ki Ansgar Lengeling, a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. új gyárigazgatója.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…