2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Bulgáriai magaslaton a TVK-sok

Úszás, futás, sífutás és kerékpáros ergométerezés szerepel a programjában a TVK-Mali Triatlon Klub három sportolójának, akik január 30-tól február 20-ig a bulgáriai Pamporovo-ban edzőtáboroznak.

–    Az 1650-2000 méteres magasságig gyakorlási lehetőséget biztosító magaslati edzőtábor beilleszkedik az általunk követett hosszú távú felépítő edzés (LTAD) projektbe – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK elnök-vezetőedzőjétől, aki versenyzőitől korábban, a napokban tért haza a táborozásról. – A mostani felkészülés célja a versenyzők aerob kapacitásának növelése, alapozás a triatlonhoz, mint állóképességi sportághoz. Egyesületünkből az Ifjúsági Olimpiára készülő Lehmann Bence, a junior korú Marton Előd, és a hosszú távú versenyekre specializálódó Hankó Dávid vesz részt a tréningeken. Hozzájuk csatlakozott korosztályának meghatározó versenyzője, a debreceni Dévay Márk, valamint két tehetséges bolgár versenyző is, akik közül az egyik szintén az Ifjúsági Olimpiát célozta meg. A szállodában 25 méteres uszoda áll rendelkezésre, amit február első hetében egy úszócsapattal osztottunk meg.  A hangsúly az úszó és futóedzéseken van, míg a kerékpározás ergométereken történik, illetve a program kiegészül – a hely jellegének megfelelően – sífutással, emellett a konditeremben is időzhetnek a sportolók. Egy ilyen magaslati tábor időtartama minimálisan három hét, ennyire van szükség a tartós hatáshoz. Sajnos én nem tudtam  ilyen hosszú ideig kint maradni, így félidőben Dévay László, az olimpiai bajnok úszó, Risztov Éva felkészülésében is résztvevő edző-kolléga váltott fel  Pamporovo-ban.
Fotó:Lehmann Bence (balról) és Marton Előd futóedzés közben.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek