2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Bükkszentkereszt legjobbjai Veszprémben fináléznak

Bükkszentkereszt legjobbjai Veszprémben fináléznak

A mountain-bike diákolimpia (MTB) területi döntőjét, illetve a nyílt XCO (cross-country) versenyt a közelmúltban, Bükkszentkereszten rendezték meg. A legjobbak indulási jogot szereztek a június 6-i, veszprémi országos fináléra.

A házigazda Kis-Galya KSE és a Bükki Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola szervezői a Lapka-sportpályán alakították ki a versenyközpontot, ahol közel hatvanan jelentkeztek be a rajthoz. Elsőként a diákolimpia résztvevői kezdték meg az idén bevezetett ügyességi számot. Itt egy 5 akadályból álló pályát kellett teljesíteni mindenkinek (egyenes hajtás deszkán, szlalom, kerék átemelés gerendán, kulacs áthelyezés, egyenes hajtás egy kézzel), a rontásokat hibapontokkal értékelték a szervezők, amit átváltottak másodpercre és az XCO számot ez alapján, hendikep rendszerben bonyolították le. Ebben a versenyszámban az U15 -ös korosztály volt a legfelkészültebb, ők alig hibáztak az ügyességi feladatokban.
Az XCO számot az U9-es korosztály képviselői  kezdték meg, 1, illetve 2 körrel, majd sorban követték őket  U11 (2 és 3 kör), valamint már nehezebb pályán az U13-as mezőny, szintén  2 és 3 körrel. A program részét képező szünetben  az ovisok két betétfutamát tekinthették meg  az érdeklődők. 13 ovis küzdött 3 korcsoportban a helyezésekért és a díjakért. Zárásként az U15 és az U19 korosztályok teljesítették  futamaikat. A hegyikerékpáros viadalon összesen hat rajt volt, melyekhez 1,2-től 9,8 kilométerig öt különböző táv tartozott.
Újdonságként a kategória győztesei hazavihették a verseny kabalafiguráját egy „MTB Diákolimpia 2015 Bükkszentkereszt” hímzéssel ellátott plüss rókát, ami örök emlék marad a fiataloknak.

A kilenc tanintézet közötti csapatversenyben – az egyéni indulók helyezése alapján szerzett pontok összesítése után – 93 ponttal a Bükki Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola (Bükkszentkereszt) végzett az első helyen. Második lett, 60 ponttal a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium, míg harmadikként a miskolci Herman Ottó Gimnázium végzett 11 ponttal. A csapatverseny dobogósai egyedi kézzel festett üvegkelyheket kaptak.

Az erőpróba, melynek legjobbjai továbbjutottak a június 6-án, Veszprémben megrendezendő országos döntőbe, a Nemzeti Tehetség Program (NTP-SV-14-0008) pályázatából valósult meg.

A viadal befejeztével a házigazdák meleg ebéddel, egy tányér gulyáslevessel látták vendégül a sportolókat!

/A részletes eredményeket a  www.kisgalya.hu oldalon lehet megtalálni./

Fotó:Lelkesedés, akarat, technikai tudás, sportszeretet jellemezte az egész mezőnyt.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…