2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Borsodi érmek reményében

Öt csapat képviseli megyénket a grundbirkózó diákolimpia szombati, miskolci országos döntőjében.

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Miskolc Városi Diáksport Szövetség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács (DST) március 6-án, szombaton, Miskolcon rendezi meg a grundbirkózó diákolimpia I.-II. korcsoportos országos döntőjét. A Generali Arénában (városi sportcsarnok) 8.30-kor kezdődnek a csatározások. A leányok hét, míg a fiúk kilenc súlycsoportban vetélkednek egymással a két küzdőtéren.

A legjobb nyolc-nyolc

A megyei és területi előcsatározások után nyolc-nyolc tanintézet diákjai szereztek jogot az országos döntőben való részvételre. A fiúknál Baranya megyét az Almamellék-Mozsgó-Somogyhárságy Óvoda, Általános Iskola, Borsod-Abaúj-Zemplént a kazincbarcikai Ádám Jenő Általános Iskola, a miskolci Fazekas-Istvánffy Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint az ongai Görgey Artúr Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Budapestet a Stromfeld Aurél , illetve a Kazinczy Ferenc Általános Iskolák, míg Hajdú-Bihart a földesi Karácsony Sándor Általános Művelődési Központ, továbbá a Püspökladányi Általános Iskola képviseli. A lányoknál Baranyából az egerági Arany János Általános Iskola, valamint a már említett almelléki intézmény, borsodból az ongai Görgey és a barcikai Pollack Mihály Általános Iskola, a hajdúságból a fiúkkal azonos két intézmény, Hevesből az egri dr. Kemény Ferenc Általános Iskola és Tolnából a paksi Deák Ferenc Általános Iskola sportolói mérik össze tudásukat.

Miniszterek, neves személyiségek

A finálé fővédnökségét Varga Zoltán, az Önkormányzati Minisztérium vezetője, dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter, dr. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, dr. Ódor Ferenc, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke, Káli Sándor, Miskolc polgármestere és Deák György, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke vállalta el, míg védnökként dr. Simóka Beáta sport-szakállamtitkár, Daragó Lászlóné, a megyei testnevelési és sportintézet igazgatója, Rónai Kálmán, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, a megyei szövetség elnöke és Szlatényi György, az MDSZ főtitkára állt az esemény mellé.

A szervező bizottságot Fazekas Miklósné, a megyei DST elnöke vezeti, míg a versenybizottság elnöke a diósgyőriek veterán világbajnoka, Jászkai Imre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…