2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • BL: négy góllal kikapott a Debrecen a Lyontól a Puskás Stadionban
BL: négy góllal kikapott a Debrecen a Lyontól a Puskás Stadionban

BL: négy góllal kikapott a Debrecen a Lyontól a Puskás Stadionban

BL: négy góllal kikapott a Debrecen a Lyontól a Puskás StadionbanA Debrecen 4-0-ás vereséget szenvedett az Olympique Lyontól a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 2. fordulójában kedden, a Puskás Ferenc Stadionban. A francia együttes hamar eldöntötte az összecsapást, hiszen Källström, Pjanic és Govou találataival már a félidőre háromgólos előnyre tett szert. A végeredményt Gomis állította be az 51. percben. Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló: DVSC-Olympique Lyon 0-4, Puskás Ferenc Stadion, 42 ezer néző, v.: Tom Henning Övrebo. A Debrecen így két mérkőzés után pont és rúgott gól nélkül áll a Liverpoolt, a Fiorentinát, és a Lyont felvonultató négyesben. A hajdúsági csapat a 3. fordulóban október 20-án a Fiorentinát fogadja.

A debreceni szurkolók egy külön erre a mérkőzésre „címzett” zászlóval fogadták a magyar csapatot, amely igencsak megilletődötten kezdte a meccset. Ezt kihasználva a vendégek a svéd Källström révén az első adandó alkalommal bevették Poleksic kapuját Pjanic szöglete után. A zavar később sem múlt el, a hajdúságiak érezhetően lassan futballoztak, de játékukba így is rengeteg pontatlan átadás csúszott, és ezekre kíméletlenül lecsaptak a franciák, akik ezekből indították gyors akcióikat. Csak idő kérdése volt az újabb gól, és ha nem is egy eladott labda után vezetett akcióból – Pjanic szabadrúgásból volt eredményes -, de növelték előnyüket.

Amíg Angliában a Loki méltó partnere volt a Liverpoolnak, addig ezen a meccsen meglátszott az osztálykülönbség: a Lyon gyorsabb, és precízebb volt. A franciák bár fölényben futballoztak, veszélyt mégis leginkább csak rögzített helyzetekből okoztak, de azokkal nagyon meggyűlt a baja a DVSC-nek, ugyanis a harmadik vendéggól ismét Pjanic szögletét követően született. A háromgólos hátrány ellenére a közönség maximális támogatását és biztatását élvező Debrecen először a 34. percben dolgoztatta meg Llorist – igaz a Lyon ekkor már érezhetően elégedett volt az eredménnyel.

A szünet után nagyobb lendülettel kezdett a Debrecen, voltak is veszélyes támadásai, azonban a vendégek stabilan védekeztek, majd egy újabb góllal lehűtötték a kedélyeket. Ezt követően Puel azonnal lehívta a pályáról csapata két legjobbját, Pjanicot és Gomist, jelezve, hogy innentől a Lyon már nem erőlteti a támadásokat. A Debrecen viszont becsülettel az utolsó percig küzdött a szépítésért felvállalva azt, hogy így nagyobb területet ad a vendégeknek kontrázni. Bár mindkét félnek voltak lehetőségei gólszerzésre, az eredmény már nem változott. A lefújást követően a szurkolók hatalmas tapssal köszönték meg a Debrecennek, hogy az utolsó percig küzdött az első BL-gólért.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…