2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Bizakodva tekintenek a tavasz elé…

Kazincbarcika – Gálhidi György elégedett a tavaszi felkészüléssel, fizikailag jól megalapozták a szezont.

Január 12-én, bő egy hónapja kezdte el a tavaszi felkészülést a KBSC. Az eltelt időszakban – a drukkerek örömére – jelentős játékos-mozgás nem volt a keretben.  Az ősz végére egyre jobban összekovácsolódott csapat sokak szerint azzal a néhány érkezővel, aki tavasszal biztosan „vegyész-mezbe” bújik, tovább erősödött. Gálhidi György kemény edzéseket és nagy iramot diktált a felkészülés alatt; ebbe eddig nyolc edzőmérkőzés fért bele, s a sor szombaton a Felsőzsolca elleni találkozóval zárul. Az edzőpartnerek között volt megye I-es, második és harmadik ligás, de akár a magyar bajnokságban első osztályúnak is minősíthető szlovák csapat. Ellenük ötször győzelemmel, három alkalommal pedig döntetlennel végeztek a kék-sárgák. A sláger a 2-2-es eredmény volt, ennyivel zártak a barcikaiak a Debrecen II-es csapata, a Balmazújváros és a rendkívül jó játékerőt képviselő Rimaszombat ellen is. A sorozatba még egy mezőkövesdi tornagyőzelem is belefért, ott a házigazdákat, a Putnokot és a Felsőtárkányt előzte meg a Gálhidi csapat.

Frissítés, mentális felkészítés

Váltakozó ritmus, napi egy-két edzés és speciális edzésmunka jellemezte a KBSC tavaszi felkészülését, ami a szó legszorosabb értelmében alapozás volt.
– Megpróbáltuk elvégezni azt az edzésmunkát, amit ilyenkor szokás egy olyan csapatnak, amelynek komoly tervei vannak – mondta Gálhidi György, a csapat neves mestere.
– A fiúk időnként rendkívül nagy terhelést kaptak, de segítőimmel megpróbáltunk változatos, élvezhető, ugyanakkor a képességeiket megfelelő módon fejlesztő edzéseket vezényelni. Ezek ritmusába illeszkedtek bele a felkészülési mérkőzések, a szauna, a gyúrások, a speciális kondi- és teremedzések, no és egy kis fürdőprogram is. A munka nagyrészét elvégeztük, s ez jól látszott a szerdai edzőmérkőzésen is, amikor egész jó játékot produkált valamennyi játékosom, akit csak pályára tudtam küldeni. Sajnos még mindig probléma, hogy több, kisebb-nagyobb sérüléssel küzdő játékosom van, de a 21 fős keret általánosságban jó fizikai és taktikai állapotban várja a tavaszi rajtot. Most még folyik egy kis mentális felkészítés, hogy a szombati, egyébként utolsó edzőmeccs után, harapósan és sikerre éhesen lépjenek pályára a srácok a nyitófordulóban – mondta a tréner.
Szombaton 11 órától tehát az utolsó edzőmeccsét játssza a KBSC, terveik szerint már élő füvön. Az ellenfél a megyei I-es listavezető, a Felsőzsolca csapata lesz.

Végleges a keret

Péntekre a KBSC kerete is véglegessé vált, az utolsó pillanatban Putnokra távozott Bene Attila, így 21 fővel vág neki a bajnokság második felvonásának a csapat. Kapus poszton nincs változás, két rendkívül jó hálóőr áll Gálhidi György rendelkezésére. A védők sorát erősíti Kasza Dániel és visszatért Barcikára Nyitrai Dávid, a klub saját nevelésű játékosa. Középpályán Barzsó Attila az új szerzemény, míg a támadósort Elek Bencével erősítették meg. A többiek már ősszel is a KBSC játékosai voltak, így a csapat gerince, sőt mondhatni nagy része egyben maradt és sikerre éhesen várja a tavaszi szezont.
A nyitóforduló február 28-án – szombaton – 14 órától lesz a Pete András Stadionban. A találkozó jótékonysági mérkőzésként kerül megrendezésre, mert akárcsak a tavalyi évben, idén is gyűjt és adakozik a csapat egy jó ügy érdekében. Ezúttal egy beteg kisgyermek gyógyulását és mindennapjait szeretnék segíteni és erre bíztatják a drukkereket is.
Részletek a jövő héten a KBSC honlapján és a hirdetésekben.

Játékos-leltár

Kapus:         Miski Zoltán, Szabó Ádám
Védő:     Czető Márk, Kasza Dániel, Katona Attila, Komlósi Ádám, Lakatos Béla, Nagy Péter, Nyitrai Dávid
Középpályás:     Barzsó Attila, Dobos Attila, Illés Gábor, Illés Richárd, Irhás Ignác, Kovács Péter, Lipusz Norbert, Szabó Ádám 2.
Támadó:         Elek Bence, Montvai Tibor, Nehéz Máté, Sárközi Tamás
Vezetőedző:        Gálhidi György
Pályaedző:        Vincze Richárd

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…