2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 393 HUF
1 GBP 465 HUF
Belső csere a kispadon

Belső csere a kispadon

Belső csere a kispadonMeghalt a király, éljen a király! felkiáltással fogadták a diósgyőri szurkolók a mai hírt, miszerint a januárban nagy garral érkezett Tornyi Barnabás máris távozik a DVTK éléről, helyét az eddigi sportigazgató, Tóth László veszi át. Már a Pápa elleni hétvégi meccsen.

A helyzet legalábbis pikáns. Mai korábbi cikkünk születése idején még csak tragikusnak látszott… Mint ismeretes, az ősszel igen gyengén szerepelt, ám a téli szünetben jelentősen megerősített miskolci futballcsapat tavasszal addigi önmagát is alulmúlta, elsősorban eredményességben; bár a szurkolók jelentős része a mutatott-látott játékkal is elégedetlen volt. Hat fordulóban öt vereség, egy begyűjtött pont, miközben hármasával kellene azt gyűjteni az áhított bentmaradás érdekében. (A DVTK jelenleg behozhatatlannak tűnő ponthátránnyal utolsó a labdarúgó NBI-ben.) Cikkünkben utaltunk rá: azok is elfordultak mára az egykori miskolci sikeredzőtől – sőt, ellene fordultak -, akik alig négy hónapja még messiásként várták s köszöntötték. A többség nem is hisz már az elsőosztályú tagság meghosszabbíthatóságában.
Nem így a klubvezetés. Nagy Béla ügyvezető stábja láthatóan tenni akart valamit a lecsúszás ellen. Nem tartogatták tovább Tornyit a kispadon – esetleg már a jövő évi másodosztályú szezonra kacsintgatva, ahogy ugyancsak jópáran sejtették az elmúlt napokban -, hanem eltávolították az egyesülettől. Kimondva nem olvashatták a piros-fehér szimpatizánsok a hivatalos honlap híradásaiban, de a sorok között igen: erős viták dúlhattak, hogy mindkét fél számára elfogadható módon folyjon le ez az elválás.
S ahogy az lenni szokott: bár az aktuálisan talán egyedül életszerű megoldást találták az illetékesek a hogyan továbbra, már az első olvasói kommentárok megkérdőjelezik azt, sőt, valósággal támadják az új edzőt. Aki ugyanis nem más, mint az elmúlt négy hónapban (de nem régebben) szintén az Andrássy úti klubházban dolgozó – előzőleg Bőcsön tréner – Tóth László, aki a télen új szakmai stábot kialakító Nagy Béla hívására érkezett Miskolcra, eredetileg sportigazgatónak. Mostantól egész közvetlenül ő felel a szakmai munkáért, a Pápa elleni „sorsdöntő” derbin ő ül le a kispadra. Az iménti jelzőnél amiatt indokolt az idézőjel, mert a megelőző hetekben igenis sorsdöntő összecsapásokat vívott a DVTK, ám sikertelenül, így a mostani és a következők lassan már matematikailag sem dönthetnek semmiről… Szinte csak elméleti az esély, hogy a hátralévő kilenc fordulóban (négy hazai és öt idegenbeli) mérkőzésen a Diósgyőr annyi pontot gyűjtsön, amennyinél legalább két riválisa kevesebbet. Mindenesetre Tóth László megpróbálhatja, hogy a másodosztályú (Bőcs) ügyeskedések után a legmagasabb kategóriában is igazolja képességeit. Tegyük hozzá: megpróbálhatja – ha az MLSZ rábólint a kinevezésére; megfelelő képesítéssel ugyanis még nem rendelkezik, jelenleg jár a szükséges képzésre.
Tornyi Barnabás pedig harmadik itteni szerepvállalása alkalmával nem tudta elérni, hogy évek múlva majd olyan nosztalgiával és vágyakozással tekintsenek vissza a szurkolók tevékenykedésére, mint tehették azt az elmúlt tíz év során, 1997-98-ra gondolva.

 

B.A.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek