2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Befutott a 18. Drogmentes Magyarországért Maraton csapata

Befutott a 18. Drogmentes Magyarországért Maraton csapata

Június 9-én ért vissza Budapestre a Drogmentes Magyarországért Maraton. A csapat körbe futotta az egész országot, így áthaladtak mind a 19 megyén. Az útjuk során több, mint 2000 kilométert tettek meg futva, és biciklivel. Valamint az iskolákkal, és helyi vállalkozókkal összefogva több száz ezer gyereknek és felnőttnek adták át az igazságot a drogokról.

A csapat a korábbi évekhez hasonlóan ország körüli útjával hívta fel a figyelmet a drogok veszélyeire. A sport program mellett a Drogmentes Maraton csapattagjai önkéntesen drogmegelőző előadásokat tartanak az iskoláknak. Valamint drogmegelőző tanórai segédletet is biztosítanak, hogy a pedagógusok még könnyebben tudják átadni diákjaiknak a kendőzetlen igazságot a drogokról. A diákok, és érdeklődők a futásba is bekapcsolódhatnak.

A drogmentes csapat idén április 27-én indult útnak a Deák Ferenc térről. A Drogmentes Magyarországért Maraton indulásakor megannyi elismert művész és sportoló volt jelen. Az első kilométereket megelőzően még színpadi program is színesítette a napot. A résztvevő tömeg kísérte végig a csapatot az első kilométereken.

A drogfelvilágosító munkából számos hatósági, és civilszervezet kiveszi a részét. Ezek mellett nem elhanyagolható a vallások, az egyházak segítő közreműködése sem, hiszen a test épségének és a lélek szabadságának béklyóktól mentes gondolata megtalálható a vallásos tételekben. A Nemzetközi Szcientológia Egyház például drogfelvilágosító füzetekkel támogatja a Drogmentes Magyarországért Maratont azért, hogy minél több emberhez eljuttassák a drogmentesség üzenetét, szemelőt tartva L. Ron Hubbardnak, a Szcientológia vallás alapítójának intelmét, miszerint: „A drogok megfosztanak azoktól az érzésektől és örömöktől, amelyek az élet egyetlen értelmét adják!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek