2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Bajnokok tanítják a leendő bajnokokat

Dr. Tóth Frank 256-szoros válogatott, többszörös Európa-bajnok vízilabdázó és Fodor Rajmund 2-szeres olimpiai bajnok a malagai vízilabda edzőtáborban – a Hungarian Waterpolo Summer Camp-ben – adta át tudását a magyar fiatalokkal együtt edző spanyol, szlovák és amerikai sportolóknak.

A gyönyörű környezetben lévő edzőtáborban a magyar bajnokok és segítőik az uszodában és a tengerben foglalkoztak a fiatalokkal, míg a parton az angol nyelvtudásukat anyanyelvű tanárok csiszolták tökéletesre. Pihenésképpen a fiatal sportolók nagyokat kirándultak a környék nevezetességei között.

Dr. Tóth Frank (44) már 2005 óta foglalkozik fiatalok kinevelésével edzőként és a Kölyök Poló Suli klub elnökeként.

„Célom, hogy egy olyan utánpótlást tudjak kinevelni, amire az ország ugyanolyan büszke lesz, mint ránk, és a mostani válogatott játékosokra! Mi egy vízilabda nemzet vagyunk és leszünk! Az elmúlt 40 évemet a medencében és a medence partján töltöttem el. Sok mindent láttam már, és tudom, hogy a jó alapokat fiatal korban lehet elsajátítani, megtanulni. Utána már „csak” kitartásra és akaraterőre van szükség, és egy biztonságot adó családi háttérre. Mindezek mellett ebben a sportágban a csapatszellem kialakítása is kiemelkedően fontos.” – nyilatkozta Dr. Tóth, akinek a lányai nem vízilabdáznak, de más sportokban jeleskednek. Legnagyobb lánya, Franka (13) 3-szoros országos bajnok kosárlabdázó, Frida (10) is már sikeres a kosár sportban, csapatának meghatározó játékosa. Iker lányai (5-5) eddig az úszást választották sportáguknak.

Tengerparti medencéből a budapesti üvegmedencébe.
Dr.Tóth Frank 256-szoros válogatott,  többszörös Európa-bajnok vízilabdázó a napokban érkezett haza egy nemzetközi ifjúsági edzőtáborból, hogy az Európa-bajnokságot itthon tudja  figyelemmel kísérni. A  meccseket természetesen a helyszínen, élőben szurkolja végig.  – „Már az első magyar – spanyol mérkőzésen nagyon büszke voltam a csapatra. Jó érzés volt a közel hatezer magyar szurkoló között ülni és látni a fiúk szép játékát!”- mondta Dr.Tóth, aki az Eb ideje alatt Steinmetz Ádámmal és a régi nagyokkal, valamint a jelenlegi Eb keretből kimaradt játékosokkal részt vesznek majd egy barátságos mérkőzésen. Az eseményre június 27-én 14.30-tól a Március 15-e téren, az Európa-bajnokságra felállított üvegmedencében kerül sor.

Fotók: Szaka József
Csapatkép:
baloldalon: Kubicsko Péter — Club Waterpolo Málaga vezetője
jobb oldalon: Dr. Tóth Frank — 256-szoros válogatott, többszörös Európa-bajnok vízilabdázó

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek