2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Az Újpest lehet nyugodtabb

Az Újpest lehet nyugodtabb

Az Újpest lehet nyugodtabbElőnyben a lilák a futsal NB II döntőjének első felvonása után. Hétfőn este az ózdi sportcsarnokban egy remek hangulatú mérkőzésen a fővárosiak két góllal legyőzték az Ózd VSE-t.

Pedig a házigazdák kezdték jobban a találkozót, többször is abszolút ziccerben kerültek oda az Újpest kapuja elé. A befejezéskor azonban nem koncentráltak kellőképpen a borsodiak, ami megbosszulta magát. A 12. percben egy kipattanó labdát Totika passzolt a léc alá, nem sokkal ezután pedig Takó már 2-0-ra növelte a lila-fehérek vezetését. Akart, hajtott, küzdött az ózdi gárda, de rengeteg pontatlanság csúszott a mezőnyjátékba. A szünetig már nem változott semmi, ám a bajnoki döntő második félidejére egy jóval koncentráltabb hazai csapat jött ki.

Ledolgozták

Az Újpest előtt is adódtak lehetőségek, de érezhető volt, hogy a Féder-csapat nyomása előbb-utóbb eredményre vezet. Monyók szépítő találatát követően Sápi egy elfutás után egyenlített. Az utolsó öt percben azonban ismét jöttek a lilák. Előbb egy szabadrúgást Gál József értékesített, majd az újpestiek egyik legjobbja üres kapus gólt is szerzett, így alakult ki a 2-4-es végeredmény. A hajrában az Ózd VSE lehozta a kapust, de az egyenlítés helyett újabb gólt kaptak, így az oda-visszavágós bajnoki finálé visszavágóját az Újpest várhatja nyugodtabban. Ettől függetlenül nem lehet azt mondani, hogy a párharc lefutott lenne, hiszen mezőnyben abszolút kiegyenlített mérkőzést vívott egymással az NB II két legjobbja. Csupán a gólok száma tért el, a vendégek javára.

Futsal NB II,
döntő, első mérkőzés
Ózd VSE – Újpest FC 2-4 (0-2)
Ózd, 350 néző. V.: Iványi, Vicián.
Ózd VSE: Venczel – Juhász, Gál F., Monyók, Sápi. Csere: Füleki, Odrobéna, Szakács. Edző: Féder József, csapatvezető: Kohári Tibor. Újpest FC: Pátrovics – Szűcs R., Gál J., Zoufal, Totika. Csere: Freud, Takó, Kurucz, Poncok, Fülep. Edző: Lengyel Attila. G.: Monyók, Sápi, ill. Gál J. (2), Totika, Takó.
Féder József: – Az első félidőben kihagytuk a ziccereinket, ami megbosszulta magát. A fordulás után jöttünk, egyenlítettünk, de a hajárban nem volt szerencsénk. Ettől függetlenül nem tettünk le a bajnoki aranyérem megszerzéséről.
Lengyel Attila: – Kicsit tartottam a mérkőzéstől, és akkor sem voltam nyugodt, amikor a második játékrészben az Ózd kiegyenlített. A végén számunkra kedvezően alakultak a dolgok, de a párharc így sem lefutott. Hazai pályán azonban nagyon szeretnénk megszerezni az aranyérmet. -ozd.hu-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…