2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Az SBTC is csatlakozott a DVTK nagycsaládhoz

Az SBTC is csatlakozott a DVTK nagycsaládhoz

Közös sajtótájékoztatót tartott a salgótarjáni városházán a helyi önkormányzat, valamint az SBTC és a DVTK elnöksége. A felek új gazdasági társaságot hoztak létre, amelyben az SBTC öt, az önkormányzat húsz, a DVTK többségi tulajdonosa pedig hetvenöt százalékos részarányt képvisel.

Dániel Zoltán és Sántha Gergely (Fotó: Dr. Szűcs Ákos)

Segíteni érkeztünk Salgótarjánba – mondta el Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. A Diósgyőri VTK a régió elsőszámú klubja, az a hosszú távú célunk, hogy a tehetséges fiatalok ne menjenek el máshová, hanem maradjanak a régióban. Nagyon fontosnak érezzük, hogy olyan kapcsolatrendszert építsünk ki felnőtt és utánpótlás szinten, amelyből hazánk és az egész régió labdarúgása profitálhat. Ez az együttműködés nagyon nagy mérföldkő a DVTK történetében.

Az Arago Holding célja a kormányzati szándékkal összhangban és a DVTK stratégájának megfelelően az, hogy az Észak-kelet Magyarországi Régióban a sportoláshoz, jelen esetben a futballhoz szükséges szervezeti, gazdasági és infrastrukturális kereteket megteremtse mindenki számára, aki sportolni szeretne. Kezdve az utánpótlással, a tömegsportbázison át egészen a versenysportig – mondta el Sántha Gergely a Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője. – Ezzel a megállapodással, amit az SBTC-vel és Salgótarján önkormányzatával kötünk, biztosítani tudjuk a megfelelő minőségű futballéletet Salgótarjánban mindenki számára, aki ezt a sportot szeretné űzni.

Egy nagyon nehéz időszak után jutottunk el a mostani megállapodás előkészítéséhez és aláírásához – mondta el Babják János, az SBTC elnöke. – Elérkezett az a pillanat, amikor a Salgótarjánban és környékén élő gyermekek illetve utánpótlás korú játékosok részére az egyesület biztosítani tudja mindazokat a feltételeket, melyek a fejlődésükhöz szükségesek. Szeretném megköszönni a közreműködők és a jelenlévők munkáját.

A paktum két lényeges pilléren nyugszik – hangsúlyozta Dániel Zoltán, Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere, az SBTC februárban újjáválasztott elnökségének tagja. – Egyrészt az érintettek gazdasági társaságot hoznak létre, amelyben az SBTC öt, az önkormányzat húsz, a DVTK pedig hetvenöt százalékos részarányt képvisel. Másrészt a felek együttműködési szerződést kötnek a Borsodsport Invest Kft.-vel, melynek értelmében a két-két tóstrandi valamint forgáchi pálya – bár önkormányzati tulajdonban marad – használatba a diósgyőriekhez kerül, akik gondoskodnak a létesítmények működtetéséről, karbantartásáról. Az önkormányzat évi 8.5 millió forintos támogatásban részesíti a klubot, s elvárja, hogy az üzemeltető biztosítsa a felnőtt, illetve az összes utánpótláscsapat számára az alapvető tárgyi feltételeket.

A sportvezetők kérdésekre válaszolva elmondták, változatlan marad az SBTC neve, és a csapat egyelőre a megyei első osztályban folytatja. A salgótarjáni utánpótlást a DVTK szakmai stábja irányítja majd.

https://www.youtube.com/watch?v=zuRu8z8TDdc

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek