2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Az ország legjobb sportiskolája a miskolci

Az ország legjobb sportiskolája a miskolci

Magyarország legjobb sportiskolája címet nyerte el a Miskolci Sportiskola. A Bodonyi András – Viola Viktor kenu páros másodszor lett az ország legjobbja.

A Miskolc Városi Sportiskola a 2011. évi eredményeket felsorakoztató versengésben1346 összesített ponteredménnyel végzett az 1. helyen, megelőzve a Debreceni és a Szolnoki Sportiskolákat.

A Miskolci Sportiskola pályázatában 9 sportág – atlétika, birkózás, judo, kajak-kenu, ökölvívás, úszás, tájfutás, a kosárlabda és a röplabda – adta az összesített eredményt, amihez kellettek a fiatal tehetségek, sportáguk nagy reménységei, hiszen több világversenyen elért eredményükkel járultak hozzá az egész sikeréhez.

Így például birkózásban Daher Michel kadett VB kötöttfogásban elért ezüstérme, a judós Gercsák Szabina és Köteles Vivien Európa Kupás érmei és több korosztályban elért országos bajnoki címei sok-sok pontot értek. Kiemelkedő eredmény a Bodonyi András – Viola Viktor kenu páros megismételt VB sikere és több országos bajnoki elsősége, illetve csapatsportágak közül a kadett lány kosárlabdacsapat országos 3. helyezése.

A SIOSZ egy másik pályázatot is kiírt „2011. évi Magyarország legjobb sportági sportiskolása” cím elnyerésére, amelyre minden sportiskola csak egy sportágban adhatott be pályázatot. Ennek a díjazása: serleg, oklevél és sportszervásárlási utalvány. A Miskolci Sportiskola a Bodonyi – Viola kenu párost sikerrel jelölte erre a címre. Ennek eredményeként immár másodszor nyerték el a Magyarország legjobb kenusa címet.

A kitüntető címet Szabó Brigitta, a Miskolci Sportiskola ügyvezető igazgatója és a kitüntetett sportolók Budapesten, a Magyar Sport Házában megtartott ünnepi közgyűlésen vették át a ma délelőtt megrendezett ünnepségen.

HÁTTÉR:

A Sportiskolák Országos Szövetsége harmadik alkalommal hirdetett pályázatot az ország valamennyi sportiskolájának, hogy az utánpótlás neveléssel foglalkozó sportszervezetek összemérhessék eredményeiket.

Az egyik pályázatban maguk a sportiskolák versenyeznek egymással 3 kategóriában.

I. kategóriában az 500 fő feletti, a II. kategóriában az 500 fő alatti taglétszámú egyesületi típusú sportiskolák, a III. kategóriában pedig a közoktatási típusú sportiskolák versengenek, függetlenül a tanulói létszámtól. A pályázatban a 2011-ben egyéni- és csapatsportágakban, nemzetközi és magyar bajnokságokon elért 1-8. helyezéseket értékelik és a sportiskolák összeredményei így kerülnek összevetésre egymással.

A kategóriák győztesei elnyerhették „A Magyarország legjobb sportiskolája 2011” címet és egy 200 ezer forintos sportszervásárlási utalványt.

A Miskolci Sportiskola 2010-ben az I. kategóriában, az országban működő 53 sportiskola összevetésében a 3. helyen végzett.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek