2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Az olimpiai ezüstérmesre emlékeztek Kazincbarcikán

Az olimpiai ezüstérmesre emlékeztek Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Ötödik alkalommal rendezték meg a vegyész-városban a Szűcs Lajos Emlékversenyt.
Nemzetközi mezőny tisztelgett az egykori borsodi olimpikon, Szűcs Lajos emléke előtt. A kiváló sportember nevével ötödik alkalommal rendeztek emlékversenyt Kazincbarcikán. Bár a müncheni 1972-es olimpia ezüstérmese miskolci versenyző volt, tisztelője és barátja, Pátrovics Géza évek óta az egykori fantasztikus versenyző emlékének megőrzésén munkálkodik Szűcs Lajos családjával és barátaival.
Mint meghatottan mondta: amíg Ő él, biztosan lesz emlékverseny Kazincbarcikán, mert az ilyen kiválóságok példaként állnak a jelen sportolói előtt.

Összefogással

A verseny résztvevőit Klimon István alpolgármester köszöntötte, aki beszédében kihangsúlyozta, hogy a városban milyen szép hagyományai vannak a súlyemelésnek és milyen sikeresek a KVSE-s versenyzők, rendezvények. Kitért a jövő ciklus egyik legkiemelkedőbb eseményére; hiszen mint ismeretes 2014-ben Masters Súlyemelő Európa-bajnokságot rendez majd Kazincbarcika.
A Szűcs Lajos Emlékversenyen a súlyemelő egykori tanítványai, kollégái is megjelentek, sőt gyermekei, Antónia és Albin is végig nézték a küzdelmeket.
A viadal anyagi hátterének biztosításában ők is valamennyien szerepet vállaltak, attól függetlenül, hogy éppen Miskolcon, vagy Barcikán élnek. Tehát igazi összefogással valósult meg ez a verseny, melynek hangulata is tükrözte a szervezők mély tiszteletét.

Pöttöm Panna a súlyok alatt

A közel hatvan fős mezőnyben szlovák és magyar versenyzők álltak dobogóra, a nemzetközi vonalat kassai, a hazait pedig szerencsi, tállyai, tiszaújvárosi, pécsi és barcikai súlyemelők képviselték.
A viadal egyik legfiatalabbja a Szerencs Városi SE. aprócska kislánya, Gáspár Bianka volt. A nyolc éves Bia életében a barcikai volt a második súlyemelő verseny, hét testvéréből öten komolyabban foglalkoznak már a súlyemeléssel. A bájos és mosolygós kislány boldogan készült második szakító gyakorlatára, melyre 15 pontot kapott a bíráktól. Közben az 1993 óta működő egyesület vezetőedzője Fekete Diána elmondta, hogy nagyjából húsz súlyemelővel foglalkoznak folyamatosan, edző kollégájával Morvai Zoltánnal számos szép eredményt értek már el szakszövetségi és diákolimpiai versenyeken. Az idei egyik legkiemelkedőbb eredményük Bia testvérének Gáspár Szabinának DO bajnoki címe, melyet a közelmúltban ért el.
Az 5. Szűcs Lajos Emlékverseny kiválóan szolgálta a felkészülést a nyári időszakban, melyen a KVSE hét versenyzője sikeresen szerepelt. Így a rendezésre és a versenyzésre egyaránt ötöst kapott Pátrovics Géza és lelkes csapata.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek