2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Az MTK-t fogadja a MEAFC-Miskolc

Az MTK Törökbálint együttesét fogadja október 27-én, szombaton a MEAFC-Miskolc NB I/B Piros csoportos férfi kosárlabda csapata. Az egyetemi körcsarnokban 17.30 órakor kezdődő összecsapásra ezúttal is szeretettel várják a sportág barátait. A találkozó előtt Drahos Gábor vezetőedzővel beszélgettünk.

–    A legutóbbi bajnoki mérkőzésen ugyan vesztesként hagytátok el a küzdőteret, de bőven akadtak biztató jelek a jövőre nézve. Szükség volt ennek elemzésére, vagy egyszerűen csak folytatjátok a megkezdett utat?
–    A BGK Príma SE ellen nem nyertünk, mert megijedtünk és megzavarodtunk. Minden mérkőzésünket igyekszünk kielemezni és idővel egyre lejjebb redukálni a könnyen elkerülhető hibákat. Valóban megjelent újabb olyan elemcsoport a játékunkban, amit szeretnénk tudatosabban használni a jövőben, de ehhez magas fokú koncentrációra van szükség.
–    A szerdai, debreceni Hepp kupa továbbjutás mennyiben segíthet a szombati, hazai közönség előtt megvívandó összecsapás előtt?
–    Magas kosárlabda intelligenciájú csapatot sikerült a kupában legyőzni, de a vártnak megfelelően ez nem volt egy sétagalopp. Ez a derbi a felkészülésünkben abban segíthetett talán leginkább, hogy hosszú ideig zónavédekezés ellen gyakorolhattunk. Erre számítunk a szombati bajnoki találkozón is.
–    Az MTK Törökbálint együtteséről nem tudhatunk túl sokat. Segítenél a bemutatásukban, erősségeik, gyengeségeik megjelölésével?
–    Évek óta stabil fővárosi csapatként szerepelnek, a palánk alatt nagyon komoly tömeget felvonultatva. Iskolázott alapokon nyugvó statikusabb játékot igyekeztek eddig használni.
–    Véleményed szerint az aktuális bajnokit követően melyik csapat örülhet majd a győzelemnek?
–    A tervezett lendületes és elszánt játékkal készülünk ellenük is, ahol a játékosaim egyénre szabva is bizonyíthatják majd védekezési feladataikat. Úgy gondolom, ha olyan fokú koncentrációval tartjuk nyomás alatt ellenfelünket, ami korábban már eredményre vezetett, akkor a holnapi, nagyon fontos mérkőzés végén is elégedett lesz majd szurkolótáborunk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…