2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Az Európa-bajnok a világbajnokságon is szeretne helytállni

Az Európa-bajnok a világbajnokságon is szeretne helytállni

Kántor Benedek, a Miskolci Sportiskola öttusa szakosztályának fiatal tehetsége múlt hétvégén, Németországban Európa-bajnoki címet érdemelt ki az öttusa laser run versenyszámában, az U11-es korosztályban.  A még csak  9 éves, de a jövő heti, budapesti laser run világbajnokságra készülő versenyzőt a mai napon a Kemény Dénes Városi Sportuszodában köszöntötték.

–        Weiden városában Benedek 9 évesen, a tőle 2 évvel idősebb öttusázókkal versenyzett az U11-ben – fogalmazott bevezetőjében Deák Bárdos Mihály, a Miskolci Sportiskola szakmai vezetője, aki elmondta azt is, hogy 2016-ban kezdték el felépíteni az öttusa szakosztályt, amit kezdetben sokan kétkedve fogadtak. – A nulláról indultunk, de mára eljutottunk oda, hogy egy Európa-bajnokot köszönthetünk sorainkban – folytatta a sportvezető.-  Az öttusázóink is jó körülmények között készülhetnek, az infrastruktúra adott, csakúgy, mint a képzett, felkészült szakembergárda.

Fridrich László, a Miskolci Sportiskola öttusa szakosztályának vezetője kiemelte és távollétében is megköszönte Gyapjas Sándornak a segítségét, aki lövészetben készítette fel a fiatal sportolót. – Ezt az Európai-bajnok aranyérmet a magam részéről a 2018-ban elhunyt Hidvégi Attilának ajánlom, aki közel 3 éve létrehozta szakosztályunkat- hangsúlyozta  Fridrich László, aki Firtkó Adéllal és Fridrich Ákossal az úszóedzések irányításában is segíti az öttusázókat. – Benedek mellett több fiatal tehetség bontogatja szárnyait Miskolcon. A sportiskola és a város vezetése a lehetőségekhez képest igyekszik mindent megtenni, hogy minél jobban ki tudják teljesíteni sportolói pályafutásukat.

–        Örülök az Európa-bajnoki címnek, de ugyanolyan most itt ülni, mint előtte, főleg, hogy már a jövő heti budapesti világbajnokságra gondolok – mondta Kántor Benedek. – A vb-n újra tiszta lappal indulok, igyekszem mindent kihozni magamból, nem tudom, hogy az mire lesz, de reménykedem egy jó helyezésben.

A laser run kombinációs számban ezen korosztály képviselőinek. kétszer 400 méteres távot kell futni és két alkalommal 3 méterről bukó alakra lőni egy-egy sorozatot.

Zámbori Zoltán, a Miskolci Sportiskola futóedzője elmondta,  hogy 4 hónappal ezelőtt örömmel vállalta a felkérést, hogy örömmel foglalkozzon az öttusa szakág versenyzőivel. Egyszerű volt a dolog, hiszen saját atlétáimmal  közösen tudtunk dolgozni- emelte ki a futóedző.-  Ami nehézséget okozott, hogy össze kellett kapcsolni a futást a lövészettel; erre külön gyakorlatokat kellett kitalálni.  Elégedett vagyok Benedekkel és a társaival, az elvégzett munkával, odafigyelve, koncentráltan végzik el a kért gyakorlatokat. És jó a társaság is, jó hangulatban  tudnak együtt készülni. A vb-ig már komoly gyakorlatokat nem végeznek el, hogy a versenyzők – Benedek mellett Kovács Flóra is képviseli majd a sportiskolás színeket – frissen, üdén állhassanak rajthoz.

Kántor Benedek és Kovács Flóra szeptember 7-én, szombaton áll majd rajthoz Magyarországot képviselve az egyéni versenyben. Amennyiben ez  jól sikerül,  akkor lehet, hogy másnap akár mindketten rajthoz állhatnak újra a mix-váltó tagjaként, ahol a szakvezetés döntése értelmében egy-egy leány és fiú képviselheti az országot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek