2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Az asztalitenisz is csatlakozik

Pénteken reggel sajtótájékoztatón jelentette be a Diósgyőri Stadion VIP termében a DVTK vezetése, hogy a labdarúgás, a női futsal, a kosárlabda, a sakk, a birkózás és a jégkorong után a miskolci asztaliteniszezők is DVTK család tagjaként folytatják a jövőben.
Szabó Tamás és András Miklós (Fotó: Éliás András)

– A hosszú távú stratégiánknak megfelelően továbbra is azon dolgozunk, hogy minél több sportág csatlakozzon a DVTK családhoz – mondta el Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. – Az asztalitenisz Miskolcon tradicionális olimpiai sport, amelyben világbajnokot is adott a város. Mint azt nyilván sokan tudják, Jónyer István az 1970-es években a világ legeredményesebb játékosai közé tartozott. A DVTK neveltjeként a 12 magyar bajnoki címe mellett párosban és csapatban Európa-bajnokságot; egyéniben, párosban és csapatban pedig Világbajnokságot i s nyert. A mellett, hogy újraélesztünk egy diósgyőri sportágat, szeretnénk továbbvinni a Volán tradícióit is, hiszen az utóbbi években ők tartották életben az asztaliteniszt Miskolcon, és ezért köszönettel tartozunk nekik. Ahogy a többi sportágnál is kiemelt figyelmet fordítunk a gyerekekre, így lesz ez az asztalitenisz esetében is. Az is fontos, hogy a felnőtt csapat eredményes legyen, de most az elsődleges feladatunk a következő években a minél szélesebb utánpótlás bázis kialakítása.

– Utoljára az 1960-as években volt a DVTK-nak asztalitenisz szakosztálya – mondta el András Miklós, a klub szakosztályvezetője. – A fúziónak köszönhetően a legfontosabb, hogy szeretnénk kiépíteni egy széles utánpótlás bázist, mert jelenleg semmilyen asztalitenisz utánpótlás nem működik Miskolcon. Ugyanilyen fontos, hogy nem szűnik meg az NB I.-es tagság sem, hiszen tovább tudtuk vinni az indulási jogot, így tovább tud működni a klub. A felnőtt csapattal szeretnénk bajnokságot nyerni és feljutni az Extraligába, ennek megfelelően is erősítettünk. Ahogy korábban, ebben az évben is indítunk csapatot a harmadik vonalban, azaz az NB II-ben is. A klub neve DVTK Volán lesz, hiszen a közlekedési cég szponzorként megmarad a csapat mellett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek