2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Autó nélkül a természetben – Kerékpáros és gyalogos teljesítmény túrák a Bükkben

Autó nélkül a természetben – Kerékpáros és gyalogos teljesítmény túrák a Bükkben

Helyszín: Miskolc, Majális park, Királyasztal
Kerékpáros teljesítménytúrát rendez a Bükk-hegységben a Zöld Kapcsolat Egyesület. A rendezvény az Európai Mobilitási Hét és az Autó nélkül a természetben nap keretében hívja fel a figyelmet arra, hogy a növekvő gépjárműforgalom által okozott környezetszennyezés a természetvédelmi területeken is egyre súlyosabb, akadályozza a környezetbarát időtöltést választók pihenését. A résztvevőknek lehetőségük nyílik a Bükk-hegység természeti szépségeinek megismerésére és fizikai kondíciójuk javítására.

Időpont: 2012. szeptember 15. (szombat).

Rajt és cél: Miskolc Majálispark, Királyasztal

Kérjük, hogy a gépkocsival érkezők a Herman Ottó Emlékpark, illetve az 1-es autóbusz végállomása melletti parkolót vegyék igénybe! A parkolótól az iránymutató táblákat követve érhetik el a versenyközpontot.

Választható távok:

30 km: Királyasztal – Alsóhámor – Felsőhámor – Hámori-tó – Savós völgy – Létrás-tető – Jávorkút – Kecskeláb rét – Lusta-völgy – Szinva-forrás – Lillafüred – Felsőhámor – Alsóhámor – Királyasztal.

Táv: 34,1 km. Szintemelkedés: 575 m. Szintidő: 4 óra.

Indítás: 10.00-12.00 óra között.

Előnevezési díj: 500 Ft. Helyszíni nevezési díj: 700 Ft.

50 km: Királyasztal – Alsóhámor – Felsőhámor – Hámori-tó – Savós völgy – Létrás-tető – Jávorkút – Nagymező – Bányahegy –Pénzpatak – Rejtek – Hollóstető – Szinva-forrás – Lillafüred – Felsőhámor – Alsóhámor – Királyasztal.

Táv: 49,9 km. Szintemelkedés: 735 m. Szintidő: 5 óra.

Indítás: 9.00-11.00 óra között.

Előnevezési díj: 600 Ft. Helyszíni nevezési díj: 900 Ft.

80 km: Királyasztal – Alsóhámor – Felsőhámor – Hámori-tó – Savós völgy – Létrás-tető – Jávorkút – Nagymező – Olasz kapu – Gerenna vár – Tótfalu völgy – Szilvásvárad – Nagyvisnyó – Dédestapolcsány – Mályinka – Kerek hegy – Szentlélek – Csókás – Őskohó – Hámori tó – Felsőhámor – Alsóhámor – Királyasztal.

Táv: 80,1 km. Szintemelkedés: 1325 m. Szintidő: 7 óra.

Indítás: 8.00-10.00 óra között. Előnevezési díj: 800. Helyszíni nevezési díj: 1100 Ft.

110 km: Királyasztal – Alsóhámor – Felsőhámor – Hámori tó – Savós völgy – Létrás-tető – Jávorkút – Nagymező – Bánkút – Mályinka –Dédestapolcsány – Uppony – Borsodbóta – Sáta- Lénárddaróc – Csernely – Bükkmogyorósd – Szilvásvárad – Szalajka völgy – Tótfalu völgy – Gerenna vár – Olasz kapu – Nagymező – Jávorkút – Létrás-tető – Savós völgy – Hámori tó – Felsőhámor –Alsóhámor – Királyasztal.

Táv: 111 km. Szintemelkedés: 1490 m. Szintidő: 9 óra.

Indítás: 8.00-10.00 óra között. Előnevezési díj: 1000 Ft. Helyszíni nevezési díj: 1300 Ft.

·         Előnevezést szeptember 12-ig (szerda) tudunk elfogadni, a választott táv és a jelentkező(k) nevének megadásával az autonelkul@gmail.com e-mail címen vagy a Zöld Kapcsolat Egyesület telefonszámán (06-46-505-077) munkanapokon 8-16 óra között.

·         A teljesítménytúra útvonala végig aszfaltozott erdészeti, illetve közforgalmú utakon halad. A résztvevők a rajtban útvonalleírást tartalmazó igazolófüzetet kapnak. A választott távtól függően különböző számú ellenőrzőpontot kell érinteni, melyek egyben frissítőpontként is szolgálnak.

·         Fejvédő használata kötelező!

·         14 éven aluliak csak felnőtt kíséretével vehetnek részt a rendezvényen!

·         Kérjük, hogy a teljesítménytúrán jó műszaki állapotban lévő kerékpárral vegyen részt, és a közlekedési szabályokat betartva közlekedjen!

·         Javasolt felszerelés: Bükk-hegység turistatérkép, kulacs, eü. csomag, tartalék belső, szerszámkészlet.

·         A rajthelyen korlátozott mennyiségben lehetőség van a rendezvény emblémázott pólójának megvásárlására. A pólón lévő embléma megtekinthető a www.zoldkapcsolat.hu honlapon.

·         A környezetterhelés csökkentésének érdekében a túra alatt a szervezők által biztosított frissítőket az általatok hozott pohárba, kulacsba tölthetitek.

·         A rendezőség fenntartja a jogot, hogy a helyszínen nevezőknek a díjazását (medál, emléklap) utólag küldje meg.

Szervező: Zöld Kapcsolat Egyesület, Miskolc, Kossuth u. 13.

További információ: Darvas Kata, Tel.: 46/ 505-077, 30/417-2456, E-mail: darvaskata@ecolinst.hu

www.zoldkapcsolat.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…