2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Atlétikai országos bajnokság, sportiskolás éremesélyekkel

Atlétikai országos bajnokság, sportiskolás éremesélyekkel

Magyarország serdülő és újonc atlétikai bajnokságát július 14-15-én, a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Miskolc Városi Sportiskola rendezi meg, melynek versenyzői akár 10-12 érmet is itthon tarthatnak.
Kollár Istvántól, a versenybíróság elnökétől megtudtuk, hogy előnevezések meghaladták az 1400 főt, így a bajnokságnak otthont adó, az Egyetemvárosban található Miskolci Atlétikai Centrum alaposan ki lesz használva.
–    Ilyen nagy létszámú mezőnnyel még nem volt dolga pályán miskolci versenybíróknak, ami nagyon nagy kihívást jelent számunkra – mondta Kollár István. –  A bajnokság keretében idén is gazdára talál az egykori kiváló vágtázó, testnevelő és edző, Bánhídi Béla emlékére alapított vándorserleg, amit a felesége ad át. Bánhídi Béla diósgyőri színekben az 1970 es években többször volt válogatott 100 méteren és a 4×100 méteres váltó tagjaként, majd többek között olyan nsgyszerű atlétákat nevelt, mint az olimpikon Molnár Edit, és Almási Csaba, vagy az IBV-győztes Kónya Csaba. Bánhídi Béla sokoldalúságát jellemzi, hogy az 1998-ban a szabadtéri Eb-n és a 2004-es fedettpályás vb-n vezető versenybíróként ténykedett. A verseny szombaton 12 órakor kezdődik, az ünnepélyes megnyitót 14.30-kor tartjuk meg, míg vasárnap 10 órakor indul be a „nagyüzem”. Minden érdeklődőt szeretettel várunk erre az igazán látványosnak ígérkező eseményre!
A rendező MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kft. atlétái közül László István tanítványa, Monoki Benjamin ötösugrásban aranyesélyes, Tigyi József versenyzői közül Tóth Anna 80 m gáton, Komlósi Panni pedig távolugrásban szerezhet érmet. Kovács Máté, akinek edzéseit Zámbori „Athos” Zoltán irányítja,  600 és 2000 méteren érhet oda a dobogóra. Ami pedig Szűcs József gyaloglóit illeti, a Tamás Dorottya, Molnár Boglárka, Konczvald Tamás, Bánk Leon, illetve Hassan Mirjam, Kocsis Bernát Bendegúz, Koc Róbert Kasim alkotta csoport akár 6-7 medált is összehozhat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek