2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Átestek a tűzkeresztségen a MEAFC vízilabdásai

Átestek a tűzkeresztségen a MEAFC vízilabdásai

Lejátszották első két meccsüket a MEAFC vízilabdásai, akik vasárnap első alkalommal szerepeltek tétmérkőzésen ebben a formációban. A torna vegyes eredménnyel zárult, de bizakodó a végeredmény és a küzdés a jövőre nézve.

Szombaton délután a Dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában elkezdődött az a három állomásosra tervezett vízilabda torna, amelyikben a MEAFC férfi vízi póló szakosztálya is kvalifikálta magát. A torna első találkozóján a miskolci fiúk a Zempléni Vízilabda Klub együttesével mérték össze az erejüket a medencében, ami szoros mérkőzést eredményezett, hiszen a találkozó teljes ideje alatt egál közeli volt az eredmény. A hazai csapatban húzóemberként dolgozott Virág Lóránt három találatával, és Ónozó Viktor, aki a legnehezebb helyzetekben dobta be két gólját az ellenfél kapujába. A látványos találatok, és a végsőkig való küzdés végül mégsem hozott pozitív eredményt a MEAFC legényeinek, hiszen két góllal 11:9 arányban alulmaradtak a zempléni fiatalok elleni mérkőzésen. A második találkozó ennél már vészesebb eredményt hozott, hiszen a szintén miskolci származású Kékhullám SE nehéz ellenfélnek bizonyult, a még nem túl összeszokott csapat számára. A rutin és z összeszokottság hamar meglátszódott az ellenfél teljesítményén, ugyanis hamar megszerezték az ötgólos előnyt, ami után a MEAFC fiúk már nem tudtak visszakapaszkodni, így a Kékhullám Se 11:2 arányban bizonyult jobbnak a hazaiaknál. A tornát tehát az egyetemisták két vereséggel zárták, de az ünnepek után lesz lehetőségük a javításra, hiszen akkor őket látják majd vendégül Sátoraljaújhelyen.

Sarkadi Zoltán a MEAFC csapatkapitánya és ideiglenes edzője a torna után elmondta: az első találkozó bíztató volt, hiszen az ellenfél már egy összeszokott gárda volt, akiket sikerült megszorítani, az első tétmérkőzésén a csapatnak. Itt még jól kijöttek a begyakorolt taktikai elemek. A második meccsen fáradtak voltak a fiúk, és az ellenfél is rutinosabb gyorsabb volt náluk, még nem jött el annak az ideje, hogy felvegyük velük a versenyt. Rengeteg tapasztalatot szerzett a csapat, elkezdődött az építkezés, ami magával hozza majd a későbbiekben az eredményeket is.

 

Vajtó László

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…