2024. 09. 28. szombat

Vencel
1 EUR 397 HUF
1 GBP 476 HUF
Kezdőlap » Átadták a „Fut a színház” váltóverseny díjait

Átadták a „Fut a színház” váltóverseny díjait

Hivatalosan is átvették Budapesten, a József Attila Színházban a „Fut a színház” elnevezésű, stafétaverseny díjait a magyar színházak sportos tagjai, köztük a Miskolci Nemzeti Színház fáradhatatlan sportolói. Az ezüstérmet szerző Viktória nevű csapat nevében Oszterman Ferenc kelléktárvezető, az előkelő hatodik helyen befutott Csipike csapat nevében pedig Kalászdi András, a színház gondnoka vette át a kupát és az oklevelet.

Már 6. évadához érkezett a „Fut a színház”  elnevezésű staféta program, mely évről évre nemes vetélkedésre hívja a színházi szakma futást kedvelő képviselőit. Számuk folyamatosan nő, 2011-ben az induláskor nyolc csapat, idén huszonkettő futott. A vidéki színházakat két éve a Miskolci Nemzeti Színház stafétái  képviselik. Oszterman Ferenc elmondta, jövőre az előadáscímek helyett új csapatnevet választanak, „Trónkövetelőkként” állnak rajthoz az aranyéremért. Az ünnepélyes díjátadón megjelent Szedlacsek Emília, az EMMI Kultúráért felelős államtitkárság főosztályvezetője, Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda versenyigazgatója és Nemcsák Károly, az ünnepélyes díjkiosztó házigazdája, a József Attila Színház igazgatója.

A legkitűnőbbek a stafétában:

1. Operaház, Fiúk, 3:06:00
Herzog András, Horváth Ádám, Zemlényi Mihály, Herzog Tamás

2. Miskolci Nemzeti Színház,  Viktória, 3:26:28
Oszterman Ferenc, Ódor Kristóf, Csizmadia Péter, Molnár Sándor Tamás
A csapat összetétele reprezentálja színházi szakma sokszínűségét, akad köztük két színész,  bútor- és kelléktárvezető és diszpécser.

3. József Attila Színház
Zöld Csaba, Chajnóczki Balázs, Vaszkó Bence, Előd Álmos

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A tökéletes piros rúzs nyomában
A rúzsok világában a piros az örök klasszikus. Ugyanúgy tud ünnepélyes és különleges lenni, megbújhat a mindennapok tökéletes kiegészítőjeként a táská…