2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Aranyhomok Kupa

Hagyományosan az Aranyhomok Kupával kezdődött április közepén a hazai rádiós tájfutó versenyszezon. A horvát és román sportolók részvételével nemzetközivé lett viadalon mind a négy világbajnoki számot (foxoring, sprint, RH, URH) megrendezték Kunbaracs környékén, felkészülési lehetőséget biztosítva ezzel az őszi bulgáriai XVIII. VB-re.

Miskolci Életműdíjas Európa-bajnok Kovács Attila Gábor számára jól indult a szezon, hiszen az M60 kategóriában mind a négy számot megnyerte, igaz, legnagyobb riválisa, a tavaly az Év férfi sportolójának választott László Károly betegsége miatt hiányzott a mezőnyből. Így a miskolci legkeményebb vetélytársa a román színekben versenyző, Szatmárnémeti Rádióklubját képviselő Oláh Stefán lett, aki a közlemúltban sporteredményei elismeréseképpen díszpolgári címet kapott lakhelyén, Szilágysomlyón.

Kovács a karácsonyi sérvműtéte miatt még nem tudott keményem futni a mély homokban,  de pontosan mért és precízen tájékozódott, ami meghatározó ebben az összetett, fizikai-szellemi-technikai sportágban, ezért sikerült neki ez az első válogatóverseny.

A magyarok közül a jövő héten többen is Horvátországban versenyeznek, Miskolc képviselőjének azonban erre sajnos nincs anyagi lehetősége.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek