2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Apró lépésekkel megújul a jégpálya

Kazincbarcika – Palánkot cserélnek és a lelátó felújítását is tervezik.
Várhatóan teljesen megújul a téli szezonra a kazincbarcikai műjégpálya.
A létesítményt megbízás alapján üzemeltető Kazincbarcikai Ördögök Sportegyesület lebontotta a több mint 28 éves fából készült palánkrendszert és a helyére egy „új” mobilpalánk kerül.

– Pályázati pénzből és TAO-s támogatásból a svédországi MODO csapatától vásároltunk egy palánkrendszert a hozzátartozó kispadokkal, zsűri fülkével és magasító edzett üveggel. Ezen kívül egy új jégtisztító gépet is hoztunk a skandináv országból – mondta Ignéczi Péter, a klub alelnöke.
– Társadalmi munkában és önkéntesekkel lebontottuk a régi palánkot, most pedig megpróbáljuk lassan felújítania pályát, hogy novemberben biztonsággal tudjunk nyitni. A legnagyobb gondot sajnos a kompresszorok rossz műszaki állapota okozza. Ezek meghibásodása miatt kellett a tavalyi szezonban is idő előtt bezárnunk a jégpályát. Most szeretnénk ezt az elavult hűtési rendszert is egy megbízható, modern változatra kicserélni – tette hozzá Ignéczi Péter.
A pályát üzemeltető sportegyesület a munkák elvégzése után a nyári-őszi időszakban szabadtéri programokat és koncerteket tervez, majd a jeges szezon a tervek szerint novemberben indul.

Jeges álmok

A kazincbarcikai műjégpálya 1987 és ’89 között három ízben volt a Magyar Kupa döntőjének házigazdája. A helyi jégkorongosok tervei szerint a felújított pálya újra otthont adhatna élvonalbeli találkozóknak. Sőt, még merészebbet is álmodtak: a téli szünetben szeretnének egy MOL Liga-mérkőzés házigazdái lenni.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek