2024. 08. 30. péntek

Rózsa
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Alonso idomérő győzelmét Hamilton futamgyőzelme követte
Alonso idomérő győzelmét Hamilton futamgyőzelme követte

Alonso idomérő győzelmét Hamilton futamgyőzelme követte

Alonso idomérő győzelmét Hamilton futamgyőzelme követteA fenti két esemény mellett tartogatott boven izgalmat a Magyar Nagydíj a szurkolók számára. Már a szombati idoméro edzés sem volt hétköznapi. Robert Kubica (BMW Sauber), aki miatt több ezres lengyel szurkolótábor látogatott el hazánkba csak a 19. helyet szerezte meg, így még az idoméro második körébe (Q2) sem jutott be. A Q2 végén Felipe Massa (Ferrari) szenvedett súlyos balesetet. Rubens Barrichello (Brawn-Mercedes) autójáról leszakadó kilós rugódarab a körülbelül 270-nel száguldó pilótát a sisakján, aki eszméletlen állapotban, gyakorlatilag fékezés nélkül rohant bele a pályát övezo gumifalba. Percekig tartó néma aggódás, és hatalmas csend uralkodott a lelátókon, hiszen a brazil pilóta nem mozdult, viszont egyre több orvosi autó gyult össze versenyautója mellett.

Körülbelül fél óra elteltével derült ki, hogy a pilóta súlyos koponya- és arccsontsérülést szenvedett. Helikopterrel a Honvéd Kórházba szállították, ahol még aznap megmutötték. A szomorú események után az idoméro edzés utolsó fordulója (Q3) Renault-os egyeduralmat hozott. Mark Webber (RBR-Renault) és Sebastian Vettel (RBR-Renault) elott Fernando Alonso (Renault) nyert. Hozzá kell tenni, hogy az eredményt percekkel a befutó után tudtuk csak meg, mert az idoméro rendszer egy kábel hibája miatt összeomlott. Mókás jelenet volt, amikor beérkezo pilóták egymást kérdezgették arról, hogy ki milyen köridot futott, és azt tippelgették, hogy ki hányadik helyen lehet.

A vasárnapi futamon az élrol induló Alonso a 12. körben kerékcserére és tankolásra kijött a boxutcába, ahol sajnos rosszul végezték dolgukat a szerelok, így néhány kanyar után egyszeruen leesett a jobb elso kereke, így a spanyol pilóta végleg elbúcsúzhatott az elso helytol. Vettel felfüggesztés-problémákkal kényszerült kiállni. Összességében azonban viszonylag eseménytelen volt a futam. Nem sokkal a rajt után Lewis Hamilton (McLarenMercedes) megelozte Webbert, majd a boxkiállásoknál Raikkönen is elé került – csaknem összeütköztek a boxutcában -, s ezzel gyakorlatilag kialakult az elso három sorrendje. A szezon elso részében szinte egyeduralkodó Brawn csapatnak nem sikerült jól a futam. A világbajnoki éllovas Jenson Button hetedik, Barrichello pedig csak tizedik lett, viszont úgy tunik, hogy a McLaren és a Ferrari csapat kezd magára találni

A futam napján bíztató hírek érkeztek Massa állapotáról, valamint megható módon a teljes Ferrari csapat kívánt jobbulást pilótájuknak.

A magyar szurkolók számára is bíztató hírek érkeztek, hiszen Bernie Ecclestone a Forma-1 mindenható ura 2016-ig meghosszabbította a Hungaroringgel kötött szerzodését.

 

 

Forma-1, Magyar Nagydíj, pontszerzok:

1. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes)
2. Kimi Raikkönen (finn, Ferrari)
3. Mark Webber (ausztrál, Red Bull Renault)
4. Nico Rosberg (német, Williams)
5. Heikki Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes)
6. Timo Glock (német, Toyota)
7. Jenson Button (brit, Brawn-Mercedes)
8. Jarno Trulli (olasz, Toyota)

A világbajnoki pontverseny állása (élmezony):

Pilóták:
1. Button 70 pont
2. Webber 51,5
3. Vettel 47
4. Barrichello 44
5. Rosberg 25,5
6. Trulli 22,5
7. Massa 22
8. Hamilton 19

A világbajnoki pontverseny állása (élmezony):

Konstruktorök:
1. Brawn-Mercedes 114 pont
2. Red Bull Renault 98,5
3. Ferrari 40
4. Toyota 38,5

                                                                    Kép és szöveg. I.D.
 
Alonso idomérő győzelmét Hamilton futamgyőzelme követte Alonso idomérő győzelmét Hamilton futamgyőzelme követte
Alonso idomérő győzelmét Hamilton futamgyőzelme követte Alonso idomérő győzelmét Hamilton futamgyőzelme követte

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek