2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Aggteleken és a Baradlában futhatunk

Közel sem hétköznapi élményekkel gazdagodhatnak azok, akik szeptember 14-én, szombaton rajthoz állnak Aggteleken a Nomád-Baradla Trail elnevezésű terepfutó versenyen.

Magyarország legkülönlegesebb futó-útvonalát a Baradla-barlang járataiban, illetve az Aggteleki-karszt, kihívásokkal teli erdeiben jelölték ki a rendező Nomádsport Alapítvány és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai. A Világörökség részét képező helyszínen – 2012 után – másodszor megrendezendő 16 km-es, 500 méter szintemelkedéssel nehezített terepfutó versenyen az amatőr és profi futók próbára tehetik felkészültségüket, miközben futva végigjárhatják az ország leghosszabb barlangjának egy részét.
Az előnevezők és a helyszínen nevezők Aggteleken, a Baradla barlang bejárata melletti parkolóban vehetik át a rajtszámokat. A verseny rajtja 10 órakor lesz, a szintidő 2 óra.  A barlangi szakaszon fejlámpa használata kötelező!
A szervezők 10.30-kor indítják el a gyermek verseny mezőnyét, míg az eredményhirdetést 13 órára tervezik.
15.30 – 17.00 óra között a Baradla-barlang koncert termében Karlowits Juhász Tamás és Lőrincz Olivér versenybeszámolóit hallgathatják meg a terepfutás iránt érdeklődők.
A Nomád Baradla Trail viadal védnökségét Veress Balázs , az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója vállalta el. A verseny elnöke Zámbori Zoltán, a Nomádsport Alapítvány kuratóriumának vezetője, aki a 30-380-6239-es telefonszámon ad további felvilágosítást. Tájékozódni a  http://baradla-trail.hu/index.php/a-versenyrol  és a http://www.anp.hu/hu/menu/site/show/490/nomad_baradla_trail_futoverseny  oldalakon is lehet.

Túrákat is ajánlanak
A terepfutó verseny előtti napon, szeptember 13-án, pénteken, 19 órakor indul a  Baradla-barlang Vörös-tó túra. A kedvezményes belépésnek köszönhetően a felnőttek  2000, míg a diákok 1000 forintért válthatnak jegyet. Szeptember 14-én, szombaton 15, 17 és 18 órakor indul a versenyzőknek és kísérőiknek ajánlott  Baradla-barlang rövid túra, melyre – szintén kedvezményesen –  1800, illetve 900 forintért lehet belépőt vásárolni.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek