2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A visszaszámlálás már elkezdődött, már csak 11 hét a Mr.Olympiáig

A visszaszámlálás már elkezdődött, már csak 11 hét a Mr.Olympiáig

Kökény Béla, profi testépítő már hónapok óta tudatosan készül élete legnagyobb megmérettetésére, amitől már csak 11 kemény diétás hét választja el.

Az 1965-ben alapított verseny mottója nem hiába lett a “bajnokok viadala”. Már a kijutás is elismerésre méltó, de aki ezt megnyeri, a világ legjobb testépítőjének mondhatja magát. Olyan legendák diadalmaskodtak már ezen a versenyen, mint a 7-szeres győztes Arnold Schwarzenegger, vagy a 8-8 elsőséggel rekorder Lee Haney és Ronnie Coleman, és a 212-esek mezőnyének 7-szeres bajnoka, Flex Lewis.

Kökény Béla, Béci erre a versenyre kvalifikálta magát még tavaly novemberben a bukaresti profi IFBB pro verseny fölényes megnyerésével.

Már nincs visszaút, csak előre! Kökény a múlthét óta már a kezében tartja a versenyszerződést is.

“Eddig is tudatosan készültem, ez elmúlt fél évben minden napom erről szólt, de amióta már az aláírásom is ott van a szerződésen még elszántabb lettem. Húsz-huszonkét versenyző indulhat majd a kategóriámban, a célom, hogy a legjobb tíz közé kerüljek.” – jegyezte meg Kökény elszántan. Nem kis cél, de a sportoló eddigi eredményeit nézve reálisnak mondható. Fáy Balázs, a menedzser, – “Én hiszek Bélában, a kitartásában abban, hogy szeptember 13-án a legjobb formáját fogja hozni. Már az, hogy kijutott önmagában is hatalmas elismerésre és figyelemre méltó teljesítmény. Mi, a háttér csapat nagyon büszkék vagyunk Bélára, hatalmas energiával és erővel próbálunk mögötte állni, de ott akkor fent a színpadon egyedül lesz és élete legjobb formáját kell hoznia. Ez hatalmas szellemi és lelki teher egy sportolónak, így minden egyéb támogatást biztosítunk számára, hogy a még hátralévő 11 hét felkészülés zökkenőmentes legyen.”

Nem könnyű Schwarzenegger nyomdokaiban. 23 hét alatt kell 120 kilogramról 96,1 kilogramra csökkenteni a testsúlyt, még 11 hét van hátra.

Monoton, edzésekkel teli 11 hét vár még a sportolóra, szigorú diétával. “Tudom, hogy a belefektetett energia meghozza majd az eredményt. Csak erre koncentrálok. A versenyszám első napján mindenki felvonul, kiválasztják a legjobb tízet. Ők másnap újra színpadon vannak. A pontozók a szimmetriát, a szárazságot, az izomtömeget nézik. Amiben bízok, hogy mellettem dönt a jó arányok és a vastag izomtömeg.” – osztja meg velünk a profi testépítő Kökény, aki már állt az Arnold Classic dobogójának tetején.

Háttér információ:
Kökény Béla, profi testépítő a 2018-as bukaresti profi IFBB pro verseny fölényes megnyerésével, magyarok közül elsőként nyert versennyel kvalifikálta magát az idei Mr. Olympiára, a 212 fontosok mezőnyében, azaz a súlya 96,1 kg lesz a verseny napján a színpadon. A las vegas –i, Orleans Arénában szeptember 12-15 között rendezik az idei Mr. Olympiát, a magyar versenyző április közepén kezdte a felkészülést, 21 hét alatt kőkemény diétával, 120 kg-ról indulva kell hoznia élete legjobb formáját.

Fotocredit: Kökény Team by MrOlympia / Dunavölgyi Zsolt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …