2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A visszaszámlálás már elkezdődött, már csak 11 hét a Mr.Olympiáig

A visszaszámlálás már elkezdődött, már csak 11 hét a Mr.Olympiáig

Kökény Béla, profi testépítő már hónapok óta tudatosan készül élete legnagyobb megmérettetésére, amitől már csak 11 kemény diétás hét választja el.

Az 1965-ben alapított verseny mottója nem hiába lett a “bajnokok viadala”. Már a kijutás is elismerésre méltó, de aki ezt megnyeri, a világ legjobb testépítőjének mondhatja magát. Olyan legendák diadalmaskodtak már ezen a versenyen, mint a 7-szeres győztes Arnold Schwarzenegger, vagy a 8-8 elsőséggel rekorder Lee Haney és Ronnie Coleman, és a 212-esek mezőnyének 7-szeres bajnoka, Flex Lewis.

Kökény Béla, Béci erre a versenyre kvalifikálta magát még tavaly novemberben a bukaresti profi IFBB pro verseny fölényes megnyerésével.

Már nincs visszaút, csak előre! Kökény a múlthét óta már a kezében tartja a versenyszerződést is.

“Eddig is tudatosan készültem, ez elmúlt fél évben minden napom erről szólt, de amióta már az aláírásom is ott van a szerződésen még elszántabb lettem. Húsz-huszonkét versenyző indulhat majd a kategóriámban, a célom, hogy a legjobb tíz közé kerüljek.” – jegyezte meg Kökény elszántan. Nem kis cél, de a sportoló eddigi eredményeit nézve reálisnak mondható. Fáy Balázs, a menedzser, – “Én hiszek Bélában, a kitartásában abban, hogy szeptember 13-án a legjobb formáját fogja hozni. Már az, hogy kijutott önmagában is hatalmas elismerésre és figyelemre méltó teljesítmény. Mi, a háttér csapat nagyon büszkék vagyunk Bélára, hatalmas energiával és erővel próbálunk mögötte állni, de ott akkor fent a színpadon egyedül lesz és élete legjobb formáját kell hoznia. Ez hatalmas szellemi és lelki teher egy sportolónak, így minden egyéb támogatást biztosítunk számára, hogy a még hátralévő 11 hét felkészülés zökkenőmentes legyen.”

Nem könnyű Schwarzenegger nyomdokaiban. 23 hét alatt kell 120 kilogramról 96,1 kilogramra csökkenteni a testsúlyt, még 11 hét van hátra.

Monoton, edzésekkel teli 11 hét vár még a sportolóra, szigorú diétával. “Tudom, hogy a belefektetett energia meghozza majd az eredményt. Csak erre koncentrálok. A versenyszám első napján mindenki felvonul, kiválasztják a legjobb tízet. Ők másnap újra színpadon vannak. A pontozók a szimmetriát, a szárazságot, az izomtömeget nézik. Amiben bízok, hogy mellettem dönt a jó arányok és a vastag izomtömeg.” – osztja meg velünk a profi testépítő Kökény, aki már állt az Arnold Classic dobogójának tetején.

Háttér információ:
Kökény Béla, profi testépítő a 2018-as bukaresti profi IFBB pro verseny fölényes megnyerésével, magyarok közül elsőként nyert versennyel kvalifikálta magát az idei Mr. Olympiára, a 212 fontosok mezőnyében, azaz a súlya 96,1 kg lesz a verseny napján a színpadon. A las vegas –i, Orleans Arénában szeptember 12-15 között rendezik az idei Mr. Olympiát, a magyar versenyző április közepén kezdte a felkészülést, 21 hét alatt kőkemény diétával, 120 kg-ról indulva kell hoznia élete legjobb formáját.

Fotocredit: Kökény Team by MrOlympia / Dunavölgyi Zsolt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…
A 2021-es Gokart Országos Bajnokság, Rotax Max Senior kategóriában első helyezést ért el a 17 éves Juráncsik Balázs. Ezzel az éves eredményével kij…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum