2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A Soroksári út és a Haller utca csomópontjánál épülő új villamosvágány miatt rövidített útvonalon jár a 2-es villamos

A Soroksári út és a Haller utca csomópontjánál épülő új villamosvágány miatt rövidített útvonalon jár a 2-es villamos

Új villamosvágány építését kezdték meg májusban Ferencvárosban a Soroksári út és a Haller utca csomópontjában. Az új vágánykapcsolatnak köszönhetően lehetőség nyílik majd arra, hogy közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöjjön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé.  A fejlesztés soron következő építési üteme miatt a 2-es villamos rövidített útvonalon, a június 13-14-ei hétvégén a Jászai Mari tér és a Boráros tér, majd június 15-től a Jászai Mari tér és a Haller utca között közlekedik. A munkavégzés ideje alatt a Soroksári út érintett szakaszán továbbra is kétszer két sáv lesz majd járható.

 

Változások a közösségi közlekedésben

 

Június 13-án, szombaton és 14-én, vasárnap az előkészítő munkálatok miatt a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Boráros tér között közlekedik. Június 15-től, hétfőtől a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Haller utca / Soroksári út között közlekedik. A Soroksári úton a 23-as buszcsalád járataival, illetve az 54-es és az 55-ös busszal lehet utazni.

 

A 24-es villamos közlekedése nem változik, az továbbra is a Keleti pályaudvar és a Soroksári út között közlekedik.

 

 

Változások a közúti közlekedési rendben

 

Ideiglenes forgalmi rendet vezetnek be az építkezés miatt a Soroksári út, a Haller utca és a Dandár utca csomópontjában június 13-tól, szombattól:

–          A Soroksári út a munkavégzés idején továbbra is kétszer két sávon lesz járható.

–          A Dandár utcai, villamossínt keresztező útátjárót lezárják, egyúttal megszűnik a kihajtási lehetőség a Lechner Ödön fasorról a Soroksári út, illetve a Dandár utca felé. A Tóth Kálmán utcai csomópontban útszűkületre kell számítani.

–          Kisebb korlátozások, útszűkületek lesznek a Lechner Ödön fasor / Jungfer Gyula utca kereszteződésben.

–          A Haller utcában a Soroksári út csomópont környékén útszűkületre kell számítani, a Soroksári útra egy sávon lehet majd csak kanyarodni.

–          A Soroksári úton a városhatár felől érkezve továbbra sem lehet jobbra kisívben a Haller utcába fordulni, az csak a Vágóhíd utca vagy a Dandár utca felől, illetve a Soroksári út–Pápay István utca–Szent Benedek utca kerülőúton lesz elérhető. (A Szent Benedek utca egyirányúságát megfordították a javasolt kerülőút biztosítása érdekében.)

 

 

Új villamosvágány épül a Ferencvárosban

 

Az M3-as metró középső szakaszának felújításához kapcsolódóan, az alternatív kötöttpályás eljutási lehetőségek bővítése érdekében új villamosvágány kiépítése kezdődött meg idén májusban Ferencvárosban. A pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztéseként a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél megépülő új villamosvágány-kapcsolatnak köszönhetően lehetőség nyílik majd arra, hogy közvetlen kötöttpályás kapcsolat jöjjön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. Az M3-as metró, tervezetten ősszel kezdődő belvárosi szakaszának korlátozása során, az új vágányon közlekedő villamosjárattal a Nagyvárad tértől átszállás nélkül lesz elérhető többek között a belváros is. Az új vágánykapcsolat kiépítése az idei év leghangsúlyosabb villamosközlekedési fejlesztése, amelyre a Fővárosi Önkormányzat 1,8 milliárd forintos forrást biztosít. Minderről bővebben korábbi közleményünkben írtunk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…