2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A miskolci Hercsik Vince ígéretes tehetsége a gokart sportnak
A miskolci Hercsik Vince ígéretes tehetsége a gokart sportnak

A miskolci Hercsik Vince ígéretes tehetsége a gokart sportnak

A miskolci Hercsik Vince  ígéretes tehetsége a gokart sportnakHercsik Vince,  a miskolci születésű rendkívüli tehetséggel megáldott gokart versenyző, a  Kaffka Margit Általános Iskola tanulója, mindössze 10 éves, 2010-ben a Kálmán Motorsport Egyesület versenyzője lett, akik Magyarország legsikeresebb gokart versenycsapata.
–  Rotax Euro Challenge győztes, Osztrák junior bajnok, 15 magyar bajnoki
címet szereztünk az elmúlt két évben és a Világ minden tájáról vannak
versenyzőink, akik a csapattal versenyeznek Európa szerte. – mondja Kálmán Péter az Egyesület elnöke.

Tavaly még a Top Motorsport Egyesületben volt Vince, most Önökhöz szerződött. Nem fél, hogy az idei sikerek után csapatot vált?

-Vince hosszú távú együttműködést tervez a csapatta és a csapat is vele, aminek az első állomása az idei évben a 125 Mini Max kategória. Ebben a kategóriában Vince torony magasan vezeti a bajnokságot három forduló után ahol a magyar pilóták értékelésében minden versenyt megnyert. Több pályán (Kecskemét, Greinbach, Bruck-ban) pályacsúcsot gokartozott.  A Magyar Bajnokság mellett minden olyan versenyen elindul, ahol fiatal kora ellenére korengedménnyel engedik a juniorok között menni, csak azért, hogy tapasztalatot szerezzen és készüljön a 2011-es szezonra ahol a junior kategóriában fog nemzetközi mezőnyben is megmérettetni. Ennek tükrében indul a MIni Max kategóriában a Nideröstereichische Landesmeisterschaft-ban ahol két futamgyőzelmet és egy pályacsúcsot
zsebelt be eddig, és indul Junior kategóriában a Morava Kupa és a Hobby Cup futamain, amit mind Szlovákia és Cseh ország területén rendeznek.
– Minek köszönhető ez a sorozatos siker?

-Fiatal kora ellenére és kevés tapasztalattal a háta mögött Vince nagyon megbízható és pontos versenyző, aki kitartásával is felhívja magára a figyelmet. Tanulékony, és tanulni vágyik minden kicsi hibából hogy érett versenyző váljon minél hamarabb belőle. A következő hétvégén Cseh országban fog junior kategóriában versenyezni és egy hét múlva pedig a Pannóniaringen folytatódnak a Magyar bajnoki küzdelmek. –RM-

Csapat:

2009 – Top Motorsport Egyesület
2010 – Kálmán Motorsport Egyesület

Technika:

2009 – Maxterino / Maranello / Maxter
2010 – 125 Mini / Birel / Rotax

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek