2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • A Miskolci Egyetemen járt az Európai Egyetemi Sportszövetség sportigazgatója

A Miskolci Egyetemen járt az Európai Egyetemi Sportszövetség sportigazgatója

Az elmúlt napokban Magyarországon járt Patrik Perosa, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) sportigazgatója, amelynek keretében ellátogatott a 2017-ben Kosárlabda Egyetemi EB-t rendező Miskolci Egyetemre is. A nemzetközi sportvezetőt az intézmény képviseletében dr. Deák Csaba kancellár fogadta.

Patrik Perosa tájékoztatott arról, hogy az EUSA 2017-ben 18 sportágban hirdet Egyetemi EB-t, amelyek közül a kosárlabda az egyik legfontosabb rendezvényük. Ebben a sportágban szerveztek először egyetemi EB-t, a résztvevői létszám tekintetében azóta is az egyik legnagyobbnak számít, emiatt az európai egyetemi sportközeg szereplői különös figyelemmel követik nyomon. Mindezek miatt az EUSA mindig nagy gondot fordít a rendező intézmény és ország kiválasztására: a Miskolci Egyetem, Miskolc, magyar egyetemi és kosárlabda szövetségek együttműködésében beadott pályázat pedig meggyőző volt. 16 férfi és 12 női csapat, érkezik majd, amely a versenyzők és a delegáció többi tagjaival együtt (edző, sportvezető, olykor intézményvezető) kb. 450 főt jelent. A rendezvény fontos célja, hogy a Miskolcra látogató fiatal európai értelmiségiek megismerjék a Miskolci Egyetemet és Miskolcot, az intézmény és a város jó hírét terjesszék hazájukban, későbbiekben a barátaikkal, családjukkal minél többször látogassanak vissza. A rendezvény sikerének kulcsa, hogy a házigazda intézmény és a város felismerje, és ki tudja használni a nemzetközi egyetemi sportesemény nyújtotta értékeket és lehetőségeket.

Dr. Deák Csaba megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Miskolci Egyetem lehet a házigazdája a 2017-es Kosárlabda Egyetemi EB-nek. Kiemelte, hogy az intézmény sportéletét az egyik legfontosabb hallgatói szolgáltatásnak tekintik, hiszen a jövő döntéshozóit, véleményformálóit képezik, cselekedeteikkel a későbbiekben hatással lesznek a társadalomra, ezért esetükben különösen fontos a sportos életmód, az egészségtudatos szemlélet kialakítása. Az intézmény kancellárja elmondta, hogy a testnevelés órák és szabadidős sportesemények mellett 10 sportágban biztosítanak rendszeres sportolási és versenyzési lehetőséget hallgatóiknak. Hagyományai és eredményei alapján a kosárlabdázást övezi a legnagyobb figyelem: a Miskolci Egyetem – a férfi és női egyetemi ligában történő szereplés mellett – a teljes miskolci férfi kosárlabdázást koordinálja, összesen 14 csapatot versenyeztet.

A rövid egyeztetést követően a nemzetközi sportvezető Rakaczki Zoltánnal, a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club ügyvezető elnökével közösen megtekintette az egyetemi campust, az egyetemi és városi sportcsarnokot, a tervezett szállás és étkezés helyszíneit, valamint Miskolc számos nevezetessége közül a Diósgyőri várat, a Barlangfürdőt és a Palotaszállót a lillafüredi függőkerttel – amelyek résztvevőkkel történő megismertetése is fontos célja a 2017-es sporteseménynek.  

A nemzetközi sportvezetőt, az Európai Egyetemi Sportszövetség vezetőinek küldött jelentése szerint, a miskolci látogatása során tapasztaltak megerősítették abban, hogy a 2017-es Kosárlabda Egyetemi EB várhatóan az európai egyetemi sportmozgalom számára nagy sikerrel kerül majd megrendezésre, külön kiemelve azt a pozitívumot, hogy a Miskolci Egyetem vezetői szinten áll a rendezvény mögött.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…