2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A Mecsek a második otthonuk

SOLID RACING TEAM – STEFANI Baranya Kupa 2014
Merencsics Árpád – Varga Sándor, Suzuki Swift GTi

Bizakodva vághat neki az augusztus 8-10-ei versenyhétvégének Merencsics Árpád és Varga Sándor. A nagyatádi pilóta számára hazai pályának számít a Mecsek, ám salgótarjáni navigátora sem újonc ezen a vidéken. A SOLID Racing Team Suzuki Swift GTi-s alakulata most is elsősorban a jó hangulat miatt áll rajthoz a STEFANI Baranya Kupán, ám az elvárások között a top5-ös helyezés is szerepel.

Merencsics Árpád: A Mecsek a második otthonunk, ezért izgatottan várjuk a hétvégi Baranya Kupát. A Suzukin semmilyen komolyabb változtatást nem eszközöltünk, csak a szükséges, rutin  revízión esett át. A szokásos, verseny előtti stressz nagy része lekerült a vállunkról azáltal, hogy sporttársunk, Wirtmann Feri bácsi a teljes historic mezőny nevezési díjának felét átvállalta. Ez úton is szeretnénk neki kifejezni a hálánkat!
A hazai pálya előnye, hogy szinte fejből ismerjük az összes szakaszt, ennek ellenére ugyanúgy fogunk nekiállni ennek a versenynek is, mint a többinek. Elölről kezdjük, újra, pontról pontra írjuk fel az itinert, hogy minden apróságot és az aktuális viszonyokat figyelembe vegyünk, és ezáltal a maximumot tudjuk nyújtani. A nevezési listát nézegetve is felcsillant a szemem, hiszen 10-nél több alakulat indul majd a kategóriánkban, rengeteg VFTS is rajthoz fog állni, ami igencsak izgalmas csaták reményét vetíti elő számunkra.
Igen hosszú versenyünk lesz, de szerencsére a mecseki pályák abszolút fekszenek a Suzukinak. Ésszel akarunk versenyezni, felesleges kockázatot nem vállalva. Az első kör után fogjuk majd így tisztán látni, hogy hajthatunk-e a dobogóért, vagy csak a biztos pontgyűjtés maradjon a cél. Habár az elsődleges célunk a célba érés a jó szórakozás, egyfajta elvárás magammal szemben, hogy a top5-be kerüljünk.

Varga Sándor: Alig várom, hogy ismét rajthoz álljunk a Baranya Kupán! Eléggé elfáradtam a szürke hétköznapokban, ezért már szükségem van arra, hogy a hétvégén ismét feltöltődjek egy kis jókedvvel, adrenalinnal. Igazi kikapcsolódás lesz számomra ez a rendezvény, ahol most sem az eredményre fogunk autózni – habár jó lenne végre sikeresen abszolválni a baranyai futamot.
A tavalyi versenyt sajnos nem sikerült befejeznünk, ráadásul a novemberi Mecsek Rallyn sem értünk célba, még sincs rossz szájízem, ha a mecseki pályákra, futamokra gondolok. Mindegyik verseny új kihívás, új lehetőség, s nem bánkódnunk, feszengenünk kell a múlt miatt, hanem előre tekinteni és a maximumot nyújtani. Habár Salgótarjánban élek, mégis hazai pályának számít majd nekem a mostani derbi, hiszen anno, mikor a bátyámnak navigáltam, akkor is rengeteget autóztunk itt. Arról nem is beszélve, hogy Árpi nem lakik olyan messze Komlótól, így neki ténylegesen ismerős, hazai futam lesz a Baranya Kupa. Ennek ellenére ismét új itinert fogunk írni, hogy minden apró részletet figyelembe tudjunk majd venni menetelés közben. A cél pedig ismét a jó szórakozás!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek