2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Magyar Sport Napja Kazincbarcikán

Színvonalas városi ünnepséggel emlékeztek meg a Magyar Sport Napjáról Kazincbarcikán.

A jeles nap alkalmából hétfőn kora délután rendezték meg a hagyományos városi ünnepséget. A megjelentek előtt Füstös József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács titkára mondott ünnepi köszöntőt. Beszédében kiemelte azokat az erényeket és értékeket, melyet a sport által  megszerezhet az ember felnőtt, vagy gyermekkorban egyaránt. Gratulált a Nemzeti Sportváros aktivitásához, a szabadidő-, a verseny- és a diáksport terén elért kiemelkedő eredményeihez.

Tárgyjutalmak és elismerések

A rendezvényre a Nemzeti Sportvárosban tevékenykedő és kiemelkedő eredményeket elért felkészítő tanárokat, edzőket, sportvezetőket, aktívákat és természetesen a legsikeresebb sportolókat hívták meg.
Közülük elismerésben részesültek mindazok, akik a város sportéletében kimagasló teljesítményt nyújtottak az elmúlt évben, években. A város művésze Lalák Angelika készített a rendezvényre emlékplakettet, melyet 19 felkészítő edző, testnevelő, nevelő vehetett át. Ezt követően a városban működő és kiváló eredményeket elért sportegyesületeket díjazták, szám szerint tizenkettőt. Azokat, akik a 2011-es évben országos bajnoki címeket, országos helyezéseket és kiváló eredményeket értek el a versenysportban és a szabadidősport területén egyaránt.

A Magyar Sport Napja alkalmából a város érdekében kifejtett lelkiismeretes munkájáért „Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele” kitüntetésben három, a sport területén tevékenykedő szakember részesült: Baglyosné Ferencz Ildikó, a B-A-Z. Megyei Önkormányzat Surányi Endre Gimnázium Szakképző Iskola és Kollégium Deák Ferenc Tagiskolájának biológia-testnevelés-gyógytestnevelés szakos szakvizsgázott pedagógusa; Kertész Zoltán, a kazincbarcikai Zúzmara Korcsolya Klub edzője; és Szeitz Imréné, az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ munkatársa. Az elismeréseket Szitka Péter polgármester nyújtotta át.

A legek…

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009-ben alapította meg a „Kazincbarcika Város Sportjáért Díj”-at, ezt minden évben egy, a legkiemelkedőbb tevékenységet végző sportszakember, vagy közösség kapja meg. 2012-ben Sütő Ágnes, az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ sportszervezője részesült a rangos elismerésben. Az évtizedeken át testnevelőként tevékenykedő szakember 2001 óta az intézmény és ezzel a város sportszervezője.
Az Ő kezében futnak össze a városi, megyei és gyakran országos szintű versenyek; tevékeny szereplője és szervezője az élsportnak ugyanúgy, mint a tömegsport rendezvényeknek. Magas színvonalon végzett kiemelkedő tevékenységéért vehette át az idei esztendő legrangosabb sportdíját.

Az elismerések átadását követően a tavalyi és az idei esztendő bajnokait köszöntötték a színpadon. A legfiatalabb 6 éves kisbajnok mellett több mint 50 sportoló lépett fel az emelvényre, valamennyien olyanok, akik egyéniben, vagy csapatban bajnoki címet nyertek. Az ünnepséget a miskolci Drea-m Dance Egyesület T-Dance Tánciskolájának látványos szórakoztató műsora zárta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek